Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 06. 08:37, szombat | Helyi
Forrás: MTI-ÚJVIDÉK

U20-as birkózó Eb - Elekes Enikő megvédte címét.

U20-as birkózó Eb - Elekes Enikő megvédte címét.

Elekes Enikő ismét arany-, Kapuvári Liliána, Terék Gerda és Osváth-Nagy Noémi pedig bronzérmet szerzett az Újvidéken zajló U20-as birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A korosztályos világ- és Európa-bajnok Elekes a 65 kilós súlycsoportban moldovai és görög ellenfelét is technikai tussal múlta felül, az elődöntőben pedig pontozással verte lengyel riválisát. A pénteki fináléban a török Beyza Akkus ellen lépett szőnyegre, és az első menetben kihasználva a török pontatlanságát egy levitellel kétpontos előnybe került, amit a szünetig jó ütemben indított akciókkal megtriplázott (6-0). Ezt a lendületet folytatva a szünet után gyorsan 8-0-ra növelte a különbséget és másfél perccel a menet vége előtt technikai tussal lezárta a küzdelmet, megvédve címét.
Az 53 kilós Kapuvári és az 57 kilós Terék is vereséget szenvedett csütörtökön az elődöntőben, így ők a harmadik helyért küzdöttek pénteken, valamint a vigaszágon Osváth-Nagy (72 kg) is kiharcolta a bronzcsatában való szereplést.


Kapuvári és a tavalyi Eb-n ezüstérmes Terék is szerb birkózóval nézett szembe és mindketten technikai tussal (10-0) nyertek. Osváth-Nagy horvát riválissal csapott össze és 10-3-ra múlta felül.
A női szakág ezzel Elekes révén egy arany-, Kapuvárinak, Teréknek, Osváth-Nagynak és Nyikos Veronikának (76 kg) köszönhetően négy bronzéremmel, valamint Borsos Viktória (59 kg) ötödik helyezésével zárta a kontinenstornát.
A kötöttfogásúaknál Lévai Levente (77 kg) arany-, Tótok Péter (55 kg) és Mányik Dávid (67 kg) bronzérmes, Domokos Edmond pedig ötödik lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 16:24, hétfő | Helyi

Egyiptom vs. British Museum - Rosette-i kő és ami mögötte van

225 éve, 1799. 07. 15-én találták meg a Rosette-i követ, aminek a segítségével fejtették meg az egyiptomi hieroglifákat. Gyerekcipőben járna nélküle az egyiptológia. Az egyiptomi identitás mérföldköve...

2024. Július 15. 16:00, hétfő | Helyi

Miniszterelnökség: idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében.

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség.

2024. Július 15. 15:12, hétfő | Helyi

Emberre veszélyes szörnyet találtak a Balatonban - videó

Magyarországon idegenhonosnak számít ez a veszélyes faj. Nem ez az első eset, hogy a legveszélyesebb teknősfajként számontartott aligátorteknősre bukkantak a Balatonban.

2024. Július 15. 14:00, hétfő | Helyi

NAV: illegális szoftvereket foglaltak le egy végzettséggel nem rendelkező autószerelőnél.

Hamisnak minősülő autódiagnosztikai eszközöket és illegális szoftvereket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban dolgozó autószerelőnél.