Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2023. Október 04. 07:41, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Turisztikai fejlesztés Cserkeszőlőn.

Turisztikai fejlesztés Cserkeszőlőn.

Cserkei piknik elnevezésű turisztikai fejlesztés valósult meg a mintegy 2300 lakosú Cserkeszőlőn közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.

A tájékoztatás szerint a projekt a cserkeszőlői önkormányzat által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert több mint 475 millió forint támogatásból valósult meg.
A projekt célja a település kulturális vonzerejének erősítése volt, valamint egy olyan újszerű turisztikai szolgáltatás létrehozása, amely akár önmagában, akár pedig más települési fejlesztésekhez illeszkedve minőségi élményt nyújt a településre látogatók számára - közölték.
A fejlesztés során kialakították a Szinyei Merse-piknik túraútvonalat négy tematikus állomáshellyel.

A munkálatok során parkosítottak, információs táblákat helyeztek el pihenőhelyeket, parkolókat alakítottak ki. Emellett kerékpártárolók és támaszok létesültek, valamint a megközelíthetőség könnyítése érdekében a közlekedési kapcsolatokat is átszervezték. A túraútvonal mentén ajándékbolt is létesült.

A projekt fő eleme a Kútház (más néven Forrásház) épülete, amely a település első, 1940-es években fúrt termálkútjának helyszínén áll, valamint a Szinyei Merse-kastély kertjében kialakított rendezvénytér és élménypark.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Meghosszabbítja, de harmadfokról másodfokra módosítja a hőségriasztást az ország egész területén az országos tisztifőorvos péntektől vasárnap éjfélig

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Belföld

Bemutatták a Ganz elektromos midibuszát

Bemutatták szerdán Budapesten a cseh-magyar koprodukcióban készült GANZ-SOR EBN8 nevű elektromos midibusz prototípusát - közölte a magyar gyártó az MTI-vel.

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.