Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Május 10. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Traktormajális Bokoron: megszólal a Traktorrádió

Traktormajális Bokoron: megszólal a Traktorrádió

Veterán Traktormajálist rendeznek szombaton Bokor községben: a régi magyar traktorokat, Dutrákat és Hofherreket felvonultató rendezvényen idén első alkalommal a Traktorrádió közvetíti az eseményeket.

Dömsödi Gábor, a település polgármestere elmondta az MTI-nek, hogy már 80 gépet és traktort regisztráltak a Traktormajálisra.
A magyar traktorokon kívül az idei rendezvény szenzációja egy 1913-as gyártású, négy báros nyomáson működő Lanz vontatható gőzgép lesz, amelyet mezőgazdasági eszközök - szivattyú, daráló, cséplőgép - hajtására használtak, de transzmissziós tengelyen keresztül üzemekben is hajtott gépeket - tette hozzá.
A bokori Traktormajálist 2002-ben rendezték meg először a 136 lakosú nógrádi faluban. Három helyszíne volt már eddig, de mindegyiket kinőtte a rendezvény, ezért idén megint új helyre kerül: a falu bejáratához, egy 20 hektáros legelőre.
Így a parkolás is gyorsabb lesz, mert nem kell áthajtani a falu keskeny útján, ráadásul maga a parkoló is sokkal nagyobb, mint korábban - mondta Dömsödi Gábor.
Szombaton is felvonulnak majd a traktorok, megrendezik a gépek hagyományos ügyességi versenyét, a traktorhúzó bemutatót és a nosztalgiaszántást, de a polgármester újdonságokról is beszámolt. A szervezők egész nap zenével és rövid beszélgetésekkel szórakoztatják, tájékoztatják a közönséget, felhívják a figyelmet a különleges látnivalókra az FM 92,4-en, a környéken ezen a napon sugárzó Traktorrádióban. A frekvenciát egy napra kapták meg, a közvetítéshez stúdiót és adót telepítenek.
A IX. Axiál Traktormajálist első alkalommal kísérleti jelleggel a neten is közvetítik, így elmondható, hogy idén a régi mezőgazdasági technika és a legkorszerűbb információtovábbítás találkozik Bokoron - mondta Dömsödi Gábor.

Címkék: traktormajális

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 08:24, szerda | Helyi

Lakástűzzel indult a hét.

A betongyám felett eltört és veszélyesen megdőlt egy villanyoszlop,Tűz ütött ki egy családi házban,Kétszer adtak munkát a korábbi vihar során lehasadt faágak a Nógrád vármegyei tűzoltóknak.

2024. Július 17. 08:15, szerda | Helyi

Tetőzik a hőség!!!

Egy legyengült hidegfront érhet el minket, emiatt egy árnyalattal mérséklődhet a forróság, de még 30 és 39 fok között alakulnak a maximumok.

2024. Július 17. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 17. 06:53, szerda | Helyi

Meddig őrzik meg a klinikák, rendelők a leleteinket?

Évente 75 millió egészségügyi dokumentum keletkezik hazánkban. A betegek egészségügyi dokumentációit, így például a laborleleteket, ambuláns lapokat,