Városlista
2021. szeptember 17, péntek - Zsófia

Hírek

2021. Szeptember 07. 14:45, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Továbbra is rács mögött marad a bolti rabló

Továbbra is rács mögött marad a bolti rabló

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró meghosszabbította annak a 35 éves nőnek a letartóztatását, aki két boltot is kirabolt 2021. márciusában Salgótarjánban.

A gyanúsított 2021. március 5. napján 15 óra körül tért be egy salgótarjáni dohányboltba, ahol – kihasználva hogy az eladó egy vásárlót szolgált ki - az egyik polcról levett három doboz cigarettát, majd a pénztár vonalát elhagyva kifelé indult az üzletből. Az eladó megfogta a karját és vissza akarta őt tartani, de a nő karját hátrarántva kiszabadult a sértett fogásából, majd a boltból kilépve a bejárati ajtót kívülről nagy erővel rácsukta az őt visszatartani szándékozó trafikosnőre, és elmenekült.

Mire később elfogták, a zsákmányolt három doboz cigarettából egyet már felbontott, így az okozott 4.500 Ft kárból csak 3.000 Ft térült meg.

Mintegy negyedóra múlva a nő bement egy vegyesboltba is. Ott egy szendvicset, péksüteményeket és édességeket vett magához, majd fizetés nélkül kiment az üzletből.

A bolt tulajdonosa a lopást észlelve utána ment és a közeli buszmegállónál kérte, hogy az elvitt árut fizesse ki vagy adja vissza, de a nő egyikre sem volt hajlandó. Ekkor a sértett megkísérelte visszavenni az árukat, erre a nő ellökte őt. Eközben az ellopott dolgok a földre szóródtak, azokat a sértett megpróbálta összeszedni, mire a gyanúsított ismét lökdösni kezdte őt, végül három tábla csokoládét megtartva eltávozott a helyszínről.

Az okozott 2.780 Ft kárból végül 1.670 Ft térült meg

A gyanúsított március eleje óta letartóztatásban van, azóta több korábbi ügyét egyesítették a rablásokhoz, így zaklatás, garázdaság, lopás és sikkasztás miatt is felelnie kell.

Az ügyészség indítványa nyomán a Salgótarjáni Járásbíróság most további két hónappal meghosszabbította a nő letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 17. 14:00, péntek | Helyi

Engedély nélkül gyűjtötték a hulladékot

A szécsényi rendőrök eljárást indítottak a 60 éves férfi és nő társa ellen.

2021. Szeptember 17. 12:39, péntek | Helyi

Balassagyarmaton megszúrt egy nőt; a feltételezett elkövetőt a helyszínen elfogták

Az 57 éves budapesti férfit a rendőrök előállították, elszámoltatása folyamatban van.

2021. Szeptember 17. 10:48, péntek | Helyi

Őrizetben a drogdíler

A bátonyterenyei rendőrök egy 34 éves férfi ellen kezdeményeztek eljárást.

2021. Szeptember 17. 09:16, péntek | Helyi

Gyermekpornográf felvételek miatt letartóztatásba került az idős férfi

A Nógrád Megyei Főügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 74 éves férfinak a letartóztatását,