Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Március 08. 17:19, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Továbbra is Budapesten a legolcsóbb a lakossági földgáz 29 európai főváros közül

Továbbra is Budapesten a legolcsóbb a lakossági földgáz 29 európai főváros közül

Továbbra is Budapesten a legolcsóbb a lakossági földgáz 29 európai főváros közül, az áramért pedig csak Belgrádban fizetnek kevesebbet a fogyasztók

a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) februári nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata szerint. A szolgáltatók és a szabályozó hatóságok adatai alapján kiszámított végfelhasználói árinformációk szerint a magyar lakossági fogyasztók továbbra is Európa legalacsonyabb energiaáraival kalkulálhatnak - hangsúlyozta a MEKH hétfői közleményében.

Februárban a villamos energia lakossági átlagára Budapesten 10,46 eurócent volt kilowattóránként, ami a felmérésben szereplő fővárosok között a második legalacsonyabb ár, míg az uniós fővárosok között a legolcsóbb.

A lakossági fogyasztók számára biztosított földgáz átlagárát tekintve Budapest továbbra is őrzi a vezető pozícióját, a vizsgált fővárosok közül itt a legolcsóbb a földgáz, 2,83 eurócent kilowattóránként.

A vizsgálat a 27 európai uniós főváros, valamint Belgrád és London áradatait hasonlítja össze, a vizsgált fogyasztók a fővárosok átlagfogyasztói.

Címkék: áram, budapest, gáz, város

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.