Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2014. Július 12. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Továbbra is Boldvai László az MSZP megyei elnöke

Továbbra is Boldvai László az MSZP megyei elnöke

Öt megyében és Budapesten választottak új elnököt a helyi MSZP-sek a pártban folyó tisztújítás keretében. A lezajlott választásokról az MSZP honlapján található adatokat és közleményeket az MTI összesítette.

Borsod, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom és Pest megyében van új vezetője az MSZP-nek. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Varga László országgyűlési képviselő Gúr Nándor országgyűlési képviselőt váltotta, utóbbit a megyei szocialisták a párt országos elnökhelyettesi, illetve alelnöki tisztségére jelölték.
Hajdú-Bihar megyében Kathiné Juhász Ildikó után Huszka Imre lett a megyei pártelnök. Huszka Imre - aki 2012-ben is pályázott erre a posztra - korábban már volt a párt megyei alelnöke és debreceni önkormányzati képviselője. 2003-ban családi okokra hivatkozva lemondott minden tisztségéről, nem sokkal előtte a bíróság egy év próbára bocsátotta könnyű testi sértés vétsége miatt (akkor az MTI-nek azt mondta: a családját védte meg egy támadóval szemben), 2004-ben pedig törölték az MSZP tagnyilvántartásából. 2012-ben visszaállították párttagságát.
Heves megyében az 1996 óta megyei elnök Sós Tamást Érsek Zsolt, volt hatvani polgármester követi.
Komárom-Esztergomban Ujházy Emil, a megyei közgyűlés tagja lett Lukács Zoltán parlamenti frakcióvezető-helyettes utódja, aki Facebook-oldalán korábban azt írta, alelnöki, vagy országos elnökségi tagságra pályázik.
Pest megyében az MSZP elnöki posztjáért induló Tóbiás József megbízott parlamenti frakcióvezetőt Szentgyörgyi József, Halásztelek polgármestere váltotta a megyei elnöki poszton.
Budapesten Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő lett a vezető, miután szoros versenyben legyőzte Tüttő Kata fővárosi közgyűlési képviselőt.
A helyi párttagság újraválasztotta Bács-Kiskun megyében Király József, Baranya megyében Puch László korábbi pártpénztárnokot, Békésben Varga Zoltánt, a Bajnai-kormány önkormányzati miniszterét, Csongrád megyében Botka László választmányi elnököt, Fejérben Horváth Andrást, Győr-Moson-Sopron megyében Kránitz Lászlót, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának korábbi tagját, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Iváncsik Imre korábbi honvédelmi és nemzetbiztonsági államtitkárt, Nógrád megyében Boldvai László volt pártpénztárnokot, Somogy megyében Harangozó Gábor országgyűlési képviselőt, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Veres János volt pénzügyminisztert, Tolna megyében Harangozó Tamás parlamenti frakcióvezető-helyettest, Vas megyében Nemény Andrást, Veszprém megyében Gőgös Zoltán agrárpolitikust, Zala megyében Fodor Csabát.
Az MSZP július 19-én tartja tisztújító kongresszusát. Az elnöki posztra egyedül Tóbiás József megbízott frakcióvezető, a párt országos választmányának vezetésére Botka László jelenlegi választmányi elnök pályázik. A többi pozícióra, az elnökhelyettesi, az alelnöki posztokra több jelölt is van.

Vissza a kezdőlapra

Címkék: Boldvai László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 10:00, vasárnap | Helyi

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe.

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 28. 09:29, vasárnap | Helyi

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton.

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest.

2024. Július 28. 08:15, vasárnap | Helyi

Kánikulával búcsúzik a hét.

Sok napsütésben lesz részünk, majd délután egy hidegfront hatására nyugat, északnyugat felől felhők érkeznek fölénk, melyekből elsősorban a Dunántúlon és északon fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok.

2024. Július 27. 15:21, szombat | Helyi

Egyre népszerűbb az Airbnb – mit kell tudni, ha belevágnál? Jogi tanácsadás szállásadóknak!

Évről évre nő azoknak a külföldi turistáknak a száma, akik hazánkba látogatnak egy hosszabb vagy rövidebb vakáció erejéig. Sokan vannak, akik itt tartózkodásuk idejére