Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. Június 01. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Tovább növekszik a közfoglalkoztatottak száma Salgótarjánban

Tovább növekszik a közfoglalkoztatottak száma Salgótarjánban

Újabb 172 fő közfoglalkoztatását teszi lehetővé egy napokban született pályázati döntés, így a folyamatban lévő Start-mintaprogramban dolgozókkal együtt 540 főre emelkedett Salgótarjánban a közfoglalkoztatottak száma.

A május közepétől munkába állók a város tíz játszóterénél építenek kerítést, valamint kommunális, köztisztasági és intézményi kisegítői feladatokat végeznek napi nyolc órában. Az önkormányzat a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási program megvalósítására vonatkozó pályázatán közel hetvenmillió forintot nyert bértámogatásra, amelyhez valamivel több mint tizennégymillió forintot tesz hozzá önerőként. A már folyamatban lévő Start-mintaprogramban május elejétől 368-an dolgoznak Salgótarjánban, 204-en értékteremtő, 164-en pedig helyi sajátosságokra épülő feladatokat végeznek. A Start-mintaprogramhoz egy korábbi döntéssel a Nemzeti Közfoglalkoztatási Alap kilencvenötmillió forinttal járul hozzá, a város önkormányzata pedig ezt harminchatmillió forinttal egészíti ki.

Forrás: radiofocus.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Salgótarjánban!

Az érintett útszakaszon nem ő volt az első járművezető, aki így közlekedett és felháborodást váltott ki az arra haladó, szabályosan haladó sofőrökből.

2024. Május 10. 08:00, péntek | Helyi

Kellemes májusi idő.

Országszerte sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor.

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)

2024. Május 09. 12:21, csütörtök | Helyi

Jövő Mobilitása Szövetség: sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra.

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ)