Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Június 05. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Tovább menetel a Porsche 356-os karikatúrája

Tovább menetel a Porsche 356-os karikatúrája

A tradicionális formatervezés és a modern műszaki tartalom ötvözése nem újkeletű találmány, hiszen a retro stílus virágkorát éli. Nem is meglepő, hogy többek között a Wiesmann, vagy éppen a Morgan is nagy népszerűségnek örvend, hiszen a kis manufaktúrák ügyesen lovagolták meg a trendek felkorbácsolt hullámait. Porsche születik újjá.

A sportautók atyja azonban egyértelműen a Porsche, s a németek múzeumában járva arra is fényt derítettünk, hogy a 356-os tulajdonképpen mindennek az alfája és ómegája. A halhatatlan típus replikáit kínáló cégekből nincs is hiány, azonban a francia PGO tovább feszítette a húrt, amikor a 21. század elején piacra dobta a küllemében a Volkswagen Bogár és a 356-os különös ötvözetének tekinthető Speedstert.

A kis cég ezen a ponton sem állt meg, hiszen tavaly beszállítói szerződést kötött a BMW-vel, így a bajor hátszéllel már megbízható és hatékony hajtásláncok bújhatnak az üveg-, illetve karbonszálas műanyagból készült lemezek alá. A kínálat legfrissebb darabja a Cevennes elnevezésű típus folyamatosan megújuló üdvöskéje, amiben a Peugeot kétliteres blokkja helyett már a propelleresek 1,6 literes turbómotorja teljesít szolgálatot – ezúttal 184 lóerős teljesítménnyel és 240 Nm-es nyomatékkal.

A mindössze 998 kg tömegű autó volánja mögött hatfokozatú kézi váltójával ügyeskedve akár 225 km/órás sebességgel is hajthatnánk. Noha a hivatalos gyorsulási adatok nem ismeretesek, minden valószínűség szerint 6 másodpercen belüli sprintidőre számíthatunk.

A franciák most a Shanghai Auto Show alkalmából a típus Water Snake elnevezésű tanulmányáról is lerántották a leplet, amivel a cél már a kínai piacra való betörés lehetőségének biztosítása. A siker szinte előre borítékolható, igaz, ítéletet mondani nehéz az illő jelzők kapcsán az esetlen és a csodálatos között libikókázó Cevennes-ről, ami középmotoros felépítésétől eltekintve tulajdonképpen egy kétes összeszerelési minőségű Mini Roadster, külcsínre pedig egy Porsche 356-os és egy Volkswagen Bogár visszataszítóan vonzó karikatúrája.

Címkék: autó, porsche, Porsche 356

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során