Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Március 22. 01:00, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:SZEBERÉNYI ANDRÁS

Tovább melegszik az idő

Tovább melegszik az idő

Kezdetben itt-ott lehetnek pára-, ködfoltok.

Szerdán Napközben főként fátyol-és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, de számottevő csapadék nem várható. Északnyugaton néhol megélénkülhet a déli szél. Hajnalban 0, +6, délután 15-22 fokot mérhetünk. Nyugaton, északnyugaton lesz a legmelegebb az idő.

Csütörtökön is fátyolfelhők szűrhetik meg sokfelé a napsütést. Eső, zápor nem várható. A déli szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban 2-8, délután pedig 17-23 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken ismét napos-fátyolfelhős idő várható, de a délután második felében északnyugaton egy hidegfront hatására záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Este és az éjszaka folyamán esővel, záporokkal vonul át a front. Napközben élénk, erős lesz a délnyugati szél, majd este a Dunántúlon már viharossá is fokozódhat az északnyugatira forduló szél. A hőmérséklet délután 18-25 fok közé emelkedhet.

Szombaton a változóan felhős-napos idő mellett szórványos záporokra, néhol zivatarokra készülhetünk. A nyugati szelet az északi országrészben kísérhetik erős, viharos lökések. Enyhe lesz a reggel, délután pedig 13-19 fok valószínű. Vasárnapra esős idő körvonalazódik amihez erős délnyugati szél is társulhat. A csúcshőmérséklet ekkor még 12-18 fok között alakulhat, de a jövő hét első napjaiban lehűlésre van kilátás.

Orvosmeteorológia

Szerdán sem várható fronthatás, de a fokozódó melegedés a melegfrontra érzékenyeknél kellemetlen tüneteket okozhat.

Fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság jelentkezhet.

A jelentősebb napi hőingadozás miatt vérnyomás-problémák, keringési panaszok, rosszullét, szédülés is előfordulhat.

A nyugodt, napos időjárás jó hatással lesz a közérzetre, hangulatra.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Fotó: Szeberényi András (Végre teljes kikelet) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.