Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2012. Március 27. 07:03, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Tovább küzd a kamara az orvosok béremeléséért

Tovább küzd a kamara az orvosok béremeléséért

Ahogy a múlt kedden nyilvánossá vált, az orvosokkal folytatott tárgyalások eredményeképpen a szaktárca béremelést hajt végre, ám csak korlátozott körben.

Az egészségügyért felelős államtitkár kedden jelentette be a 86 ezer orvost érintő béremelést, amelyből a háziorvosok, a védőnők és az otthoni ápolásban dolgozók is kimaradtak. A Magyar Orvosi Kamara elnökét kérdeztük arról, hogy folytatnak-e további tárgyalásokat az orvosok béremelésének ügyében.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az OrientPress Hírügynökség megkeresésére elmondta, a szövetség 2007-óta, számszakilag alátámasztva folyamatosan jelezte, a háziorvosok és ápolók nélkül nem fog menni az egészségügy finanszírozásának megoldása. Azonban a kormány erre az állásfoglalásra a „füle botját sem mozdította.” Félő, hogy erőszak nélkül nem fog menni a változtatás – nyilatkozta az elnök. Áprilisban szeretnék ténylegesen megkezdeni a tárgyalásokat az alapbér, illetve a kártyapénzről, addig is, egyéb olyan bosszantó körülményekkel kell megküzdeniük, amelyek nem kedveznek a munkavégzésnek, így például a vényhiány.

Éger István nem tud a Híradó által emlegetett tavalyi gyorssegélyről, amelyet a háziorvosok kaptak volna. Mindössze annyi történt – magyarázta –, hogy a kártyapénz már nem három hónapot késlekedik, csak egyet. Ezt az intézkedést ők meg is köszönték az illetékes szerveknek, csakhogy ezzel, véleményük szerint, nem lehet utánpótlást biztosítani. Az alapdíj megemelésére is szükség van: minden praxis jövedelmét önmagához képest meg kellene duplázni – mondta el a közigazgatás hírszolgáltatójának a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 08:42, hétfő | Belföld

Országos ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

Országos közlekedési ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől az utakon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2021. December 06. 08:01, hétfő | Belföld

Elfogtak egy adócsalás miatt elítélt szlovák állampolgárt

Elfogtak egy adócsalás miatt korábban hét év börtönbüntetésre ítélt, szlovák állampolgárságú férfit Halásztelken - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vasárnap a rendőrség honlapján.

2021. December 05. 18:21, vasárnap | Belföld

Marad a hideg idő

A következő napokban is marad a hideg idő, a hét közepén néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. Emellett napsütésre, de olykor havazásra is készülni kell

2021. December 05. 18:09, vasárnap | Belföld

Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el eddig Magyarországon

Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el, és több mint 1500 embercsempész ellen indítottak eljárást idén eddig Magyarországon - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán.