Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. December 27. 14:45, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Tovább építik Kim Dzsong Unt

Tovább építik Kim Dzsong Unt

Kim Dzsong Un új észak-koreai vezetőt újabb címekkel jelölve említette hétfőn a hivatalos helyi hírközlés, jelezve, hogy a december 17-én elhunyt Kim Dzsong Il utódjának a hatalma tovább szilárdult.

Miután vasárnap az 1,2 milliós észak-koreai haderő főparancsnokaként említették, a hivatalos pártlap, a Nodon Szinmun hétfői száma a Koreai Munkapárt központi bizottsága vezetőjének, vagyis a párt első emberének nevezte Kim Dzsong Unt.

A hivatalos állami hírügynökség – beszámolva Kim Dzsong Un és egy dél-koreai küldöttség találkozójáról, „a párt, az állam és a hadsereg éles elméjű” vezetőjeként említette a Kim-dinasztia friss vezetőjét. Apja, az Észak-Koreát 17 éven át irányító Kim Dzsong Il, a Munkapárt, a hadsereg és az állami védelmi bizottság vezetőjeként gyakorolta hatalmát.

A Kim Dzsong Il halála miatt elrendelt országos gyász kedden ér véget, s a temetés szerdán lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.