Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. December 10. 16:49, vasárnap | Sport
Forrás: MTI-HIPPACH

Tóth Zita pontot szerzett az Európa Kupában!

Tóth Zita pontot szerzett az Európa Kupában!

Tóth Zita csaknem hat év után az első magyar alpesi síző, aki pontot szerzett az Európa Kupában.

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a 21 éves versenyző a három pontot érő 28. helyen végzett műlesiklásban az ausztriai Hippachban rendezett versenyen.
Tóth Zita 48-as rajtszámmal indult az első futamban, ahol magabiztos sízéssel a 28. lett. A második futamot is nagyobb hiba nélkül teljesítette, de javítani nem tudott a pozícióján. A Vasas sízője pályafutása első pontjainak örülhetett az Európa Kupában.
"Az idei cél elsősorban az volt, hogy összejöjjön a pontszerzés az Európa Kupában, és ez sikerült Zitának. Ez az eredmény a következő versenyekhez és a világkupás szerepléseihez is önbizalmat adhat számára" - nyilatkozta Szepesi Bertold szövetségi kapitány.
"Nagyon örülünk a pontszerző szereplésnek, és még csak a szezon elején tartunk. Látszik, hogy a kitartó munkájának meglett az eredménye. Lépésről lépésre tudatosan halad, fejlődik és a Magyar Sí Szövetség továbbra is segíti őt céljai elérésében" - mondta Petrahn Barbara főtitkár.
Legutóbb az EK-ban szintén műlesiklásban Samsal Dalibornak sikerült pontszerző helyen végeznie még 2018 márciusában, míg a nőknél 2016-ban Miklós Editnek lesiklásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.