Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2024. Október 04. 16:15, péntek | Helyi
Forrás: Kőházy J. Zsolt Sudo Dex Media/infonograd

Történelmi jelentőségű esemény, Salgótarjánban

Történelmi jelentőségű esemény, Salgótarjánban

Kreicsi Bálint vezetésével új korszak nyílik Salgótarjánban.

2024.október 3-án történelmi jelentőségű eseményre került sor Salgótarjánban: az alakuló ülésen hivatalba lépett a város új vezetése.

A Fidesz – KDNP – Hajrá, Salgótarján! Egyesület színeiben polgármesterré választott Kreicsi Bálint mellett a városrészek lakossága önkormányzati képviselőnek választotta Kisbali Gábort, Turcsány Lászlót, Papp Marcellt, Dankóné Lukács Juditot, Szabó Csabát, Korponai Tamást és Tolnai Sándort. A közgyűlés tagja lett továbbá ezen jelölőszervezetek közös kompenzációs listájáról Fenyvesi Gábor.

A közgyűlés előtti pillanatok:

Kreicsi Bálint ezt üzeni Salgótarjánnak

Szabó Sándor Főispán beszéde a salgótarjáni közgyűlésen

A polgármesteri székbe Kreicsi Bálint ült, aki a Hajrá, Salgótarján! Egyesület és a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként magabiztos győzelmet aratott a helyhatósági választásokon.

Így került átadásra a VÁROS KULCSA és a POLGÁRMESTERI LÁNC, a salgótarjáni közgyűlésen, 2024. október 3-án.

Mellette Tolnai Sándor és Fenyvesi Gábor alpolgármesterek foglalták el pozíciójukat.

Az új vezetés beszédében kiemelte a város előtt álló feladatokat, többek között a gazdaság fejlesztését, az infrastruktúra modernizálását és a város vonzóbbá tételét.

Hangsúlyozta az együttműködés fontosságát a képviselő-testület tagjaival, a város intézményeivel és a lakossággal. Az ülésen továbbá megválasztották az önkormányzat felügyelő bizottságának tagjait is.

Dukai Miklós államtitkár beszéde

A városvezetés megválasztásával új fejezet nyílt Salgótarján történetében. A salgótarjániak nagy várakozással tekintenek a jövőbe, bízva abban, hogy az új vezetés képes lesz megvalósítani elképzeléseit és a város érdekében dolgozni.

Kőházy J. Zsolt Sudo Dex Media

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 06. 08:13, vasárnap | Helyi

Lebstück Mária története

A nemzeti gyásznap alkalmából ezúttal egy különleges forradalmár, Lebstück Mária történetét idézzük fel.

2024. Október 06. 07:59, vasárnap | Helyi

Sérülést szerzett a NASA marsjárója

Óriási lyuk tátong a NASA Curiosity marsjárójának kerekén – látható az új fotókon, amelyeket a NASA közzétett. Amint a Live Science írja, a sérülést 12 évnyi közlekedés okozta a vörös bolygó kíméletlen tájain.

2024. Október 05. 21:03, szombat | Helyi

Nem válthatja vissza bárki a palackokat, 65 ezer forint is lehet a bírság

Egyre többen próbálnak meg pénzhez jutni abból, hogy összeszedik a mások által eldobott, de visszaváltható palackokat. A rendőrség azonban nem nézi jószemmel, szerintük ez szabálysértésnek minősül,

2024. Október 05. 20:50, szombat | Helyi

Globális versenyfutás zajlik

Globális versenyfutás zajlik a szöveges adatbázisokért: Sorra tiltják ki a netről az MI-t és ez valójában fenyegető fejlemény.