Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Október 09. 07:00, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI/ANTWERPEN-FIG

Torna-vb - Bácskay Csenge is olimpiai kvótát szerzett.

Torna-vb - Bácskay Csenge is olimpiai kvótát szerzett.

A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) vasárnap este bejelentette a kvótaszerzők listáját, amelyen Bácskay Csenge neve is szerepel, így ő is biztosan ott lesz a jövő évi párizsi olimpián.

A FIG vasárnap este megerősítette a magyarok várakozásait, így Mészáros Krisztofer, Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge, valamint további egy magyar tornász már biztosan részt vehet 2024-es ötkarikás játékokon.


"Összességében elégedettek lehetünk, igaz, mind a férfiaknál, mind a nőknél a csapatkvóta megszerzése is tervben volt. A nőknél Kovács Zsófia sérülésével meggyengültünk, a férfiaknál pedig a nyújtón elcsúszott az egész. A fiúk további indulási jogot szerezhetnek még jövőre a világkupákon és az Eb-n" - idézte a hazai szövetség hírlevele a csapatvezető Altorjai Sándort, aki korábban azt nyilatkozta, általában a szerenkénti finálésoknak adják ki a kvalifikációt.
Bácskay Csenge szombaton mindössze 40 perccel a döntő előtt tudta meg, hogy visszalépés miatt részt vehet a világbajnokság női ugródöntőjében, melyben a nyolcadik helyen zárt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 17:35, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.