Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 17. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI/KÖZPONTI TORNACSARNOK-HEGEDŰS RÓBERT

Torna csapat ob - A DKSE lett a legjobb női csapat, Czifra Bettina Lili nyerte az ob-t!

Torna csapat ob - A DKSE lett a legjobb női csapat, Czifra Bettina Lili nyerte az ob-t!

A DKSE első csapata nyerte a női tornászok szuper csapatbajnokságát, míg az országos bajnokság egyéni összetett versenyében a dunaújvárosi Czifra Bettina Lili diadalmaskodott.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Kovács Zsófia, Fehér Lili, Benkő Boglárka, Csíki Zsófia és Czifra Bettina Lili alkotta csapat nyerte az idei kiírás második fordulóját, utóbbi pedig élete első felnőtt egyéni összetett bajnoki címét is elhódította a Központi Tornacsarnokban.


A két hét múlva kezdődő antwerpeni olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtti utolsó megméretésen, a szuper csb-n a kiírás szerint egy csapatban felnőtt, ifjúsági és kadet tornászok szerepelhetnek, minden korosztályban maximum két fő. Minden szeren három főnek az eredménye (1 felnőtt, 1 ifi, 1 kadet) számít.
A tavaszi fordulóban a hölgyeknél a DKSE A és B csapata végzett az élen, mögöttük pedig az FTC volt a harmadik, ez pedig az őszi etap alkalmával sem változott. A dunaújvárosiak első számú csapata - Czifra Bettina Lili, Kovács Zsófia, Fehér Lili, Benkő Boglárka, Csíki Zsófia összeállításban - 291,200 ponttal győzött, mögöttük a DKSE B csapata (Mayer Gréta, Mayer Eszter, Makai Lilla, Szíj Emese Ada) 284,800 ponttal második, az FTC pedig (Székely Zója, Peresztegi Kitti, Peresztegi Nóra, Knight Anna, Szlifka Lilien) 278,400 ponttal harmadikként zárt.

"Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem életem első felnőtt egyéni összetett bajnoki címét. Jó verseny volt, elégedett vagyok a gyakorlatokkal, de tudom azt, hogy miben kell fejlődnöm" - mondta Czifra Bettina Lili.

Végeredmény, női szuper csapatbajnokság:
1. DKSE A (Czifra Bettina Lili, Kovács Zsófia, Fehér Lili, Benkő Boglárka, Csíki Zsófia) 291,200 pont
2. DKSE B (Mayer Gréta, Mayer Eszter, Makai Lilla, Szíj Emese Ada) 284,800
3. FTC (Székely Zója, Peresztegi Kitti, Peresztegi Nóra, Knight Anna, Szlifka Lilien) 278,400 pont

Végeredmény, női felnőtt ob, egyéni összetett:
1. Czifra Bettina Lili (DKSE) 53,900 pont

2. Székely Zója (FTC) 52,500 pont
3. Kovács Zsófia (DKSE) 51,400 pont

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.