Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Október 19. 07:45, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Torlódnak a migránsok a szerb-horvát határon

Torlódnak a migránsok a szerb-horvát határon

Egyre több migráns várakozik a szerb-horvát határon lévő befogadóállomáson - közölte az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója vasárnap délután.

A tudósító elmondása szerint Opatovacon már több mint ötezren várakoznak arra, hogy elszállítsák őket Horvátországon és Szlovénián keresztül Ausztriába, majd pedig Németországba.

A migránsok továbbszállításában zavart okoz, hogy Szlovénia csak annyi embert hajlandó átengedni, amennyit Ausztria biztosan beenged - tette hozzá.

Bostjan Sefic, a szlovén belügyminisztérium államtitkára vasárnapi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Szlovénia nem tud korlátlan számú migránst fogadni területén, Horvátországnak, Szerbiának és Macedóniának lassítania kell "az áradatot".

Közölte: Horvátország azt kérte, hogy Szlovénia naponta 5000 menedékkérőt fogadjon, miközben Ausztria azt jelezte, hogy 1500 főnél többet nem tud beengedni területére. "Nem tudjuk korlátlan számban fogadni a migránsokat, ha tudjuk, hogy nem képesek folytatni útjukat" - jelentette ki az államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.