Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

A 23 éves férfi április 28-án este nem bírt az indulataival. Először a lakóhelyén található szelektív hulladéktároló konténer fedelét törte le, nem sokkal később egy ház kerítését rugdosta meg olyan erővel, hogy a kerítéselem hegesztési pontjai letörtek és a betonlábazatból két tartóoszlop is kiszakadt. A férfi a szelektív tárolóban hatvanezer, míg a kerítésben közel százezer forint kárt okozott.

Két nappal később az elkövető egy rimóci lakóház fészeréből ellopott egy közel ötvenezer forint értékű fűkaszát, amivel elmondása szerint maszekolni akart. Az eszköz azonban nem indult be, így darabokra törte.

A nyomozás adatai alapján május végén a férfi egy közeli városban megrendezett bálba szeretett volna eljutni, buszozni azonban nem akart, ezért úgy gondolta szerez egy autót. Elment az egyik falubelije házához, akiről tudta, hol tartja a két autójának pótkulcsait és megszerezte azokat. Először mind a két járművet átnézte, talál-e bennük értékeket, majd az egyikkel elindult a bálba. Nem jutott el, mivel már a kiállásnál gondjai adódtak. Először a másik ott parkoló kocsi oldalát húzta végig, majd az utcára érve a lakóházzal szemközti árokba hajtott. A férfi elszaladt, azonban nem futott messzire, ugyanis meglátott a közelben egy nyitott autót. A kocsiban a slusszkulcs is benne volt, azonban ezzel sem jutott el a rendezvényre, mert nem tudta beindítani.

A férfi más vagyon elleni bűncselekményeket is elkövetett Rimócon. Januárban egy családi ház ajtaját felfeszítette, mosógépet, centrifugát, pálinkát és hat poharat lopott, júniusban pedig egy másik lakóépületről a falra rögzített és fűtésre szolgáló rézcsövet vágta le és vitte el, közel ötvenezer forint értékben.

A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai a férfit július 15-én elfogták és előállították. Garázdaság vétség, rongálás vétség, lopás bűncselekmények és jármű önkényes elvétele bűntett miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A gyanúsított elismerte a bűncselekményeket. A rendőrök indítványozták a férfi letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.