Városlista
2022. május 23, hétfő - Dezső

Hírek

2021. Június 29. 08:59, kedd | Helyi
Forrás: police

Tolószékkel, betondarabokkal, fémoszloppal és kukával is akadályozták az utat

Tolószékkel, betondarabokkal, fémoszloppal és kukával is akadályozták az utat

A 22-es számú főúton létesített különböző akadályokat az a 19 éves férfi és fiatalkorú társa, akikkel szemben befejezték a büntetőeljárás vizsgálati szakaszát a Nógrád megyei nyomozók.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya háromrendbeli közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, és egyrendbeli rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 19 éves balassagyarmati, továbbá háromrendbeli közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, egyrendbeli vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett és kétrendbeli rongálás vétség miatt egy 15 éves balassagyarmati lakos ellen.

A megalapozott gyanú szerint a 19 éves férfi és fiatalkorú társa 2021. március 28-án 21 óra 30 perc és 2021. április 17-én 23 óra 17 perc között - összesen három alkalommal - Ipolyszög belterületén, a 22-es számú főúton különböző akadályokat létesítettek. A gyanúsítottak az úttestre, annak teljes szélességében fém, fa és betondarabokat, fémoszlopot, szemeteskukát, tolószéket és különböző más akadályokat helyeztek el. A gyanúsítottak az egyik alkalommal a település egyik parkjában két növendék díszfa nagyobb ágait is letörték, valamint a virágoskertből három nagyobb méretű követ is elvittek, és azokat is az úttestre helyezték. A 19 éves férfi és fiatalkorú társa ezen cselekménye következtében személyi sérülés nem történt, de a közúti közlekedés biztonsága közvetlen veszélybe került.

A megalapozott gyanú szerint továbbá a 15 éves fiú 2021. május elsején a késő esti órákban a település belterületén, a vasúti átjárónál porcelánszigetelő és ágyazatkövet gyűjtött, majd azzal a mentrend szerint közlekedő személyvonatot többször megdobta. A gyanúsított két ablaküveget is betört ily módon, azonban a vonaton tartózkodók közül senki nem sérült meg.

A 19 éves férfi és fiatalkorú társa ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát a nyomozók befejezték és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészség részére megküldték.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 13:05, péntek | Helyi

Rendőrkézen a kifosztás feltételezett elkövetője

A balassagyarmati rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 43 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

2022. Május 20. 13:05, péntek | Helyi

Rendőrkézen a kifosztás feltételezett elkövetője

A balassagyarmati rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 43 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

2022. Május 20. 12:50, péntek | Helyi

A rendőrség keresi a tettest!

Az ismeretlen elkövető csavarokat és lemezalátéteket szerelt ki a sínek talpfájából a Dejtár és Ipolyvece közötti vasútvonalon.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.