Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Július 10. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Tolnay Klárira emlékeznek születésnapján Mohorán

Tolnay Klárira emlékeznek születésnapján Mohorán

Ünnepi emlékműsorral és hangversennyel emlékeznek Tolnay Klárira születésének 99. évfordulója alkalmából Mohorán július 27-én.

A Tolnay Klári Emlékházban tartott ünnepségen Ács Piroska, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgatója emlékezik a színművészre Pongrácz Ágnes költő közreműködésével - mondta az MTI-nek Balla István, az emlékház vezetője.
Hangversenyt ad Fenyő Gusztáv zongoraművész, a Skót Királyi Akadámia mestertanára és Klenyán Csaba Liszt-díjas klarinétművész. Ember Csaba karnagy vezetésével fellépnek a 27. "Zene határok nélkül" elnevezésű nemzetközi muzsikustábor tanárai és hallgatói.
Mohorán 2008 szeptemberében Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök nyitotta meg a Tolnay Klári Emlékházat. A kétszeres Kossuth-díjas színésznő pályafutását, privát életének pillanatait megörökítő fotóanyag, jelmezei, személyes tárgyai abban a faluban találtak otthonra, amelyet Tolnay Klári a béke szigetének nevezett.
Az 1998-ban elhunyt híresség már nem láthatta a múzeumot, de korábban személyesen is több tárggyal ajándékozta meg a gyűjteményt. Tolnay Klári 1914 július 17-én Budapesten született, és a Nógrád megyei faluban töltötte gyerekkorát.
Születésének évfordulójá minden évben megemlékeznek róla Mohorán.

Címkék: Tolnay Klári

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.