Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. November 12. 13:33, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: MTI

Többfelé továbbra is kifogásolt a levegőminőség

Többfelé továbbra is kifogásolt a levegőminőség

Már sehol sem számít egészségtelennek, de több településen még mindig kifogásolt a levegő minősége a magas szálló por (PM10) koncentráció miatt.

A Tisztifőorvos Facebook-oldalán hétfőn azt írták: számos helyen továbbra is kifogásolt volt a levegő minősége az országban. Budapesten, Debrecenben, Dunaújvárosban, Egerben, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Putnokon, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Vácon, Várpalotán, Veszprémben továbbra is meghaladt az egészségügyi határértéket a kisméretű aeroszol részecskék koncentrációja.

Mint kiemelték: elsősorban a helytelen lakossági tüzelés következtében a levegőminőség késő délután és este általában romlik.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ külön felhívta a kerékpárral közlekedők figyelmét, hogy rossz levegőminőség esetén lehetőleg kerüljék a forgalmas útvonalakat és viseljenek megfelelő védőmaszkot. A gyermekek egészségének megóvása érdekében arra figyelmeztetnek, hogy a gyermekek lehetőleg kevesebb időt töltsenek a szabadban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden még mérsékelt marad a légmozgás. Szerdán várható, hogy többfelé megélénkül, néhol megerősödik a szél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben