Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Április 25. 07:27, szerda | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció - pixabay

Többen meghaltak egy nigériai templom elleni támadásban

Többen meghaltak egy nigériai templom elleni támadásban

Legalább tizenheten életüket vesztették kedden egy nigériai templom elleni támadásban - közölte a délkeleti fekvésű Benue szövetségi állam szóvivője.

Terver Akase szerint feltételezhetően a muszlim vallású, nomád életmódot folytató fulani népcsoport tagjai felelősek a keresztény imaház elleni támadásért, amely két katolikus pap életét is követelte. Mint mondta, a szövetségi állam kormányzója megszakította vakációját, hogy választ adjanak a fegyveres pásztorok jelentette biztonsági fenyegetésre.

Szemtanúk szerint kedden reggel fegyveres pásztorok rohanták meg az imaházat egy gyászmise alatt, s többeket agyonlőttek vagy megsebesítettek.

Muhammadu Buhari nigériai elnök aljas, ördögi cselekedetnek minősítette a hívek és papok legyilkolását.

Az ország északi részét sújtó aszály miatt számos nomád marhacsordáival Nigéria déli térségeibe vándorolt. Ez viszont gyakran összecsapásokhoz vezetett a helyi keresztény földművesekkel. Az év eleje óta több mint 200 ember esett áldozatul a viszálynak.

Egy új törvény tiltja a pásztoroknak, hogy továbbra is nomádként vándoroljanak Benue állam területén. A szabályozás a legelő és a művelés alá vont földek birtoklása miatt folytatott véres konfliktusoknak kívánta elejét venni, de a muszlim pásztorok képviselői elutasították a tilalmat.

Címkék: nigéria, támadás, templom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.