Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Július 03. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Többcélú víztározók a Zagyván

Többcélú víztározók a Zagyván

Többcélú víztározók kialakítását tervezi a vízügyi főfelügyelőség a következő uniós költségvetési ciklusban.

A tervek a Zagyva vízgyűjtőjét is érintik. Molnár Béla, az Országos Vízügyi Főfelügyelőség főigazgatója egy Salgótarjánban rendezett környezetvédelmi konferencián elmondta, a vízgazdálkodás fejlesztésére lehívható 263 milliárd forintból kettős hasznú, vagyis olyan belvízvédelmi rendszereket szeretnének kiépíteni, amelyek az aszály elleni védekezést is szolgálják és az árvízi tározókapacitást is jelentősen növelik. Szólt arról is, hogy a Tisza völgyében jelenleg meglévő tározó-kapacitást további oldaltározók építésével szeretnék több mint a kétszeresére növelni. Ebben a programban szerepelnek többek között a Zagyva völgyére vonatkozó tervek, amelyekkel ráadásul turisztikai célokat is szolgálnának.

Forrás: radiofocus.hu

További híreink

Címkék: Zagyva

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.