Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2023. Június 03. 11:00, szombat | Bulvár
Forrás: Police.hu

Több szabályt is megsértett az óriáskerék szállítója, elképesztő választ adott a sofőr a rendőröknek

Több szabályt is megsértett az óriáskerék szállítója, elképesztő választ adott a sofőr a rendőröknek

Na, ez a válasz talán még a rendőröket is meglepte.

Június 1-jén az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a dunaújvárosi pihenőhelynél ellenőriztek a rendőrök egy járműszerelvényt, mert a pótkocsiról hiányzott a hatósági jelzés - írja a Police.hu.

Az intézkedés során megállapították, hogy a vontatmánynak a nyilvántartási adatok alapján egy „egyszerű” félpótkocsinak kellene lennie, de átalakították összecsukható, túlméretes óriáskeréknek, amelyhez a sofőr engedélyt nem tudott bemutatni.

A járműszerelvény teljes hossza közel három méterrel meghaladta a jogszabályban előírt maximális hosszúságot, azonban túlméretes közlekedéshez szükséges engedélyekkel szintén nem rendelkezett az 53 éves sofőr.

A hiányosságok ezzel még nem értek véget, mivel a nyerges vontatónak és a pótkocsinak is lejárt a műszakija, azokat a forgalomból kivonták, valamint a jármű érvényes kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett.

A sofőr csak annyit tudott felhozni védekezésképpen, hogy nem ő vezette a járművet, amit korábban természetesen kamera is rögzített, így a férfival szemben szabálysértési, közigazgatási és büntetőeljárás is indult.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 20. 07:28, csütörtök | Bulvár

ÉRDEKES TÖRTÉNELEM - Csalással győzte le Napóleont a magyar sakkozógép

1997-ben a Deep Blue volt az első gép, ami legyőzött egy embert sakkban, nevezetesen a regnáló világbajnokot, Garri Kaszparovot.

2024. Június 19. 19:12, szerda | Bulvár

Nicole Kidman születésnapja.

57 éve, 1967. 06. 20-án, Honolulu-n (Hawaii szigetén) született Nicole Kidman, Oscar-, Golden Globe díjas, ausztrál származású színésznő.

2024. Június 19. 19:04, szerda | Bulvár

Dargay Attila rajzfilmrendező.

97 éve, 1927. 06. 20-án születettt Dargay Attila rajzfilmrendező, Balázs Béla-, Ifjúsági és Gyermekekért Díjas érdemes és kiváló művész. többek között Pom-Pom és Vuk megalkotója.

2024. Június 19. 06:19, szerda | Bulvár

Csődbe ment a Fisker

Csődöt jelentett a Fisker amerikai elektromos autógyártó alig egy évvel első modellje piacra kerülése után. A vállalat az elmúlt hetekben fokozatosan felszámolta működését.