Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2019. November 04. 13:05, hétfő | Helyi
Forrás: police

Több pincébe törtek be - videóval

Több pincébe törtek be - videóval

Három férfit fogtak el és vettek őrizetebe a salgótarjáni rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. november 2-án 1 óra 55 perckor tettek bejelentést, miszerint az egyik salgótarjáni társasház pincéjébe furcsa zaj hallatszik, feltehető, hogy oda betörtek.

A rendőrök a bejelentést követően pár perccel a helyszínen elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 24 éves B. Zsolt salgótarjáni lakost, valamint rövid időn belül lakásukon további két társát, a 21 éves Sz. A. Richárd és a 23 éves R. Richárd salgótarjáni lakosokat.

A nyomozás során beszerzett adatok szerint a három férfi 2019. november 2-án a bejelentést megelőzően az egyik salgótarjáni társasház pincéjének ajtajáról a lakatot lefeszítették, és onnan különböző szeszes italokat vittek el.

A három férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2019. október elejétől 2019. november 2-ig a megyeszékhely belterületén több épületbe bementek, ahol további 4 pince ajtaját felfeszítették és onnan kerékpárokat, bútorokat, különböző szerszámokat és háztartási eszközöket loptak el. A gyanúsítottak ezen túlmenően további 16 pincehelyiség és padlástér ajtaját, vagy ablakát rongálták meg, azonban oda vagy nem sikerült bejutniuk, vagy oda bejutva nem tulajdonítottak el semmit.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállított három férfit a rendőrök őrizetbe vették, és 1 rendbeli lopás bűntett és 21 rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók az eltulajdonított értékek jelentős részét megtalálták és lefoglalták.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 11:12, kedd | Helyi

A zarándoklat felér egy terápiával

A zarándoklat kiváló terápiás alkalom, hiszen nem tudunk elmenekülni önmagunk elől és többnyire az életünk aktuális kérdéseire is választ kapunk az úton. Balázs Jeromos, az Ifjúsági Ferences Zarándoklat egyik szervezője szerint ráad

2022. Augusztus 09. 11:06, kedd | Helyi

Őrizetben a betörők

Ludányhalászi ingatlanba tört be az a két férfi, akit a szécsényi rendőrök rövid időn belül azonosítottak.

2022. Augusztus 09. 10:57, kedd | Helyi

Természetes praktikák vérszívók és rovarok ellen

Évről-évre súlyosabb bőrreakciókat produkál a szúnyog- és darázscsípés

2022. Augusztus 08. 13:49, hétfő | Helyi

Újra megnyílik Lucfalván a Faluház

Hosszú idő után újra várja a látogatókat a település népművészeti értékeit bemutató Faluház.