Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Október 28. 09:20, szombat | Külföld
Forrás: mti

Több mint százan verekedtek össze Antwerpenben

Több mint százan verekedtek össze Antwerpenben

Több mint száz ember között tört ki verekedés az észak-belgiumi Antwerpen utcáin péntek kora este - közölte a La Libre Belgique belga napilap rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A hatóságok 41 embert állítottak elő, 7 ember, köztük egy intézkedő rendőr megsérült. A flamand város rendőrkapitányságának információi szerint a városközponthoz közel eső egyik kerületben a török kisebbséghez tartozó rivális csoportok között tört ki a verekedés, amelynek okát nem tudni.

Antwerpenben több mint 500 ezer ember lakik. A Belgium északi, flamand nyelvű országrészén elterülő város népességének mintegy 39 százaléka bevándorló hátterű. Felmérések szerint ez az arány rövid időn belül 50 százalék fölé emelkedhet. A legnagyobb lélekszámú kisebbséget a marokkóiak alkotják, utánuk a török származásúak vannak a legtöbben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.