Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. Október 06. 08:53, szerda | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több mint négyezer kecskerákot találtak egy kamionban

Több mint négyezer kecskerákot találtak egy kamionban

Több mint négyezer kecskerákot (Astacus leptodactylus) találtak a pénzügyőrök egy román teherautó rakterében az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

Dávid Zoltán, a NAV Bevetési Igazgatóságának főosztályvezetője közölte, a járőrök az M5-ös autópályán ellenőrizték azt a román teherautót, amelynek rakterében, több ládában kecskerákokat találtak. Az előzetes szakértői vélemény alapján az állatok védettek, szállításukhoz engedély kell, természetvédelmi értékük több mint 203 millió forint.

Mivel a sofőrnek nem volt engedélye a rákok szállítására, ezért a pénzügyőrök a védett állatokat és a járművezetőt természetkárosítás miatt feljelentéssel átadták a rendőrségnek - tudatta az alezredes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.