Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2022. November 21. 13:43, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Több mint két éve a közlekedés szolgálatában

Több mint két éve a közlekedés szolgálatában

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. júniusában, az országban elsők között alkalmazott pilóta nélküli légi járművet - másnéven drónt - a balesetek megelőzése és a közlekedés biztonságának javítása érdekében.

Nógrád megye útjain az elmúlt két év során a drónos ellenőrzések tovább folytatódtak, és ezt az eszközt munkatársaink azóta is hatékonyan tudták igénybe venni az elkövetett szabálysértések dokumentálására. A közlekedésrendészeti ellenőrzés során a korábban használt technikai berendezésekhez képest mindenképp újdonság ennek az eszköznek a mozgástere. Míg a kamerák, vagy sebességmérő műszerek statikusan elhelyezve, vagy járművekbe telepítve kerülnek alkalmazásra, addig a drónok a levegőbe emelkedve látják el feladataikat. Ezek a gépezetek engedélyezetten 120 méterig emelkedhetnek fel, azonban a közlekedésrendészeti akciók alkalmával elegendő a 20-30 méteres magasság is. Vannak olyan közlekedési szituációk, vagy szabályszegések, amelyeknél egyértelmű áttörést jelent a drónok által készített felvétel. Az eszköz kameraképe ugyanis nagy felbontású videót készít, amely a szabályszegést dokumentálja. A drónt kizárólag kezelői vizsgával rendelkező, hivatásos munkatársaink kezelik.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy Nógrád megye főbb közlekedési útvonalain az elkövetkező időszakban is számíthatnak a járművezetők olyan közlekedésrendészeti akciókra, amelyben az egyenruhások drónt használnak.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 13:07, péntek | Helyi

Két tűzeset is történt Nógrád megyében az elmúlt huszonnégy órában

Egy családi házzal egybeépített, huszonöt négyzetméteres műhely födémszerkezete izzott, füstölt öt négyzetméteren csütörtökön, kora este Bátonyterenyén, a Zrínyi úton.

2022. December 02. 13:05, péntek | Helyi

Kiemelkedő szakmai munkáját jutalmazták

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa a szakterületén nyújtott tevékenységéért vehetett át elismerést.

2022. December 02. 11:01, péntek | Helyi

Házi őrizetből rács mögé

A pásztói rendőrök eljárást folytatnak egy 18 éves és egy 32 éves férfival szemben, mivel a megalapozott gyanú szerint betörtek egy kállói családi házba.

2022. December 02. 10:57, péntek | Helyi

3/2

Nógrád megyében az elmúlt három napon két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.