Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Szeptember 01. 05:00, péntek | Kék hírek
Forrás: mti

Több mint ezren végezték már el a határvadász képzést

Több mint ezren végezték már el a határvadász képzést

Augusztus végéig összesen 1132-en végezték el sikeresen a rendőrség határvadász képzését, pénteken 162-en csatlakoznak a szolgálatban lévőkhöz - közölte a rendőrség a police.hu honlapon csütörtökön.

Közlésük szerint eddig 3561-en adtak be jelentkezést a képzésre, közülük országosan augusztus 30-ig 1132-en végezték el a tanfolyamot. A most szolgálatba lépő határvadászokon kívül további 178-an folytatják jelenleg is tanulmányaikat. A gyakorlatorientált képzés során a tanulók az általános rendőri tananyagon felül speciális határrendészeti ismereteket is elsajátítanak.

A határvadászok, mint az országos hatáskörrel bíró Készenléti Rendőrség tagjai a jövőben ott teljesítenek szolgálatot, ahol a leginkább indokolt, hogy jelenlétükkel a lakosság közbiztonságérzetét fenntartsák, Magyarország közrendjét, határőrizetét biztosítsák - írták.

A kormány tavaly döntött arról, hogy háromezer fővel megemeli a Készenléti Rendőrség állományát, az első toborzó kampány tavaly augusztus 24-én indult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 12. 20:16, péntek | Kék hírek

Idén is kérjük az autósokat

ÓVATOSAN, FIGYELMESEN KÖZLEKEDJENEK! Július második felétől augusztus közepéig tart legnagyobb állományú és legelterjedtebb nagyvadfajunk, az őz párzása.