Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 12. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Több mint 50 ezer magyar dolgozik Ausztriában

Több mint 50 ezer magyar dolgozik Ausztriában

Több mint 50 ezer magyar munkavállaló dolgozott szeptember végéig hivatalosan Ausztriában. Az osztrák statisztikai hivatal adatai alapján ez tavaly március óta 85 százalékos emelkedést jelent.

Ausztriában egy pár kényelmesen, jól él a nettó alapbéréből, amelyből még autóra, utazásra is jut – mondta a Duna Híradóban megszólaló magyar munkavállaló Kismartonban. Szabó Gábor egy éve él és dolgozik Ausztriában - egy acélkereskedéssel foglalkozó cég képviselője. Szerinte ugyanakkor nem könnyű Ausztriában elhelyezkedni.

Az adatok azonban azt mutatják, évről évre egyre több magyar talál állást, létszámuk már megközelíti a törökökét. Jelentős számban dolgoznak szerbek és horvátok is, a határ mentén azonban a magyar a legtöbb.

Thomas Lehner, az osztrák munkaügyi kamara igazgatója elmondta: adataik szerint Burgenlandban a külföldi munkavállalók száma nagyjából 20 ezerre tehető, vagyis a burgenlandi munkaerőpiacon minden ötödik külföldi. A legnagyobb számban pedig a magyarok vannak jelen.

A magyarok többsége naponta ingázik, azonban így is egyre többen bérelnének vagy vásárolnának lakást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár