Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2022. Január 27. 08:23, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Több mint 44 kg marihuána, 8 kg kokain, 2,5 kg ketamin lefoglalva

Több mint 44 kg marihuána, 8 kg kokain, 2,5 kg ketamin lefoglalva

A Nógrád megyei rendőrök több mint félmázsa, többszáz millió forint értékű kábítószert foglaltak le egy 52 éves férfi és társa lakásán, ezzel megakadályozva annak forgalomba hozatalát.

A Pásztói Rendőrkapitányság a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai közreműködésével, bűnügyi akció során együttműködve 2022. január 25-én Szurdokpüspökiben egy 52 éves és egy 19 éves férfit fogtak el.

A Pásztói Rendőrkapitányság 2021. augusztus 24-én rendelt el nyomozást kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt, mivel a beszerzett bűnügyi információ alapján felmerült a gyanú arra, hogy az idősebb férfi és fia a településen és annak vonzáskörzetében kábítószert árult. A felderítés során beszerzett adatok eredményeképpen a rendőrök megjelentek a két férfi ingatlanában, ahol kutatást tartottak. Ennek során a lakás pincéjében és padlásán több zsákban és más csomagolóanyagban összekészítve több mint 55 kg különböző fajtájú és különböző módon tárolt kábítószert találtak meg, így - az előzetes szakértői vélemény alapján - 44013 gramm marihuánát, 8389 gramm kokaint, továbbá 2786 gramm ketamint foglaltak le. A nyomozók az ingatlanban további kábítószer fogyasztásához és kereskedelemhez szükséges eszközöket, növényi őrlőt, mérleget, valamint fóliázó készüléket is találtak, amelyeket szintén lefoglaltak.

A hatóság tagjai elfogták és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították a két férfit. Az 52 éves szurdokpüspöki lakost jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt, a 19 éves férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mindkét férfit őrizetbe vették, és az 52 éves férfi letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek.

A bűncselekmény elkövetéséből származó vagyon elvonása érdekében a vagyonvisszaszerzés keretében a gyanúsítottaktól a rendőrök több millió forint értékben gépkocsikat, motorkerékpárt, egyéb vagyontárgyakat, valamint készpénzt foglaltak le.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 13:05, péntek | Helyi

Rendőrkézen a kifosztás feltételezett elkövetője

A balassagyarmati rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 43 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

2022. Május 20. 13:05, péntek | Helyi

Rendőrkézen a kifosztás feltételezett elkövetője

A balassagyarmati rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 43 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

2022. Május 20. 12:50, péntek | Helyi

A rendőrség keresi a tettest!

Az ismeretlen elkövető csavarokat és lemezalátéteket szerelt ki a sínek talpfájából a Dejtár és Ipolyvece közötti vasútvonalon.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.