Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2024. Augusztus 17. 08:21, szombat | Életmód
Forrás: MTI

Több mint 200 Mol töltőállomáson segítenek az elkóborolt kutyák azonosításában

Több mint 200 Mol töltőállomáson segítenek az elkóborolt kutyák azonosításában

Országszerte 204 Mol töltőállomáson található ingyenes chipleolvasó, ahol segítenek az elkóborolt kutyák azonosításában - közölte a Mol az MTI-vel pénteken.

A közleményben az augusztus 20-ai ünnepségek közeledtével felhívják az állattartók figyelmet arra, hogy az erős fény- és hanghatással járó jelenségek, mint például a tűzijáték, sokkolóan hathatnak az állatokra, ijedtségükben elkóborolhatnak. Ennek elkerülésére azt javasolják, hogy a tűzijátékok idejére engedjék be kedvencüket a lakásba, valamint, amennyiben sétálni indulnak, bilétával ellátott nyakörvvel és pórázon tegyék.

Az elkóborolt állatokat a beültetett mikrochip alapján lehet azonosítani. A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában, valamint a Mol töltőállomás-keresőn.

A Mol 2018 óta működik együtt a Vigyél Haza Alapítvánnyal. A program indulása óta több ezer kutyát sikerült azonosítani a leolvasóknak köszönhetően, az elkóborolt állatok többsége így gyorsan visszakerült a gazdájához.

Címkék: chipleolvasó, kutya, mol

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 16. 07:52, péntek | Életmód

Cseh Tamás emlékét idézik meg családi program keretében Bakonybélben szombaton

Cseh Tamás emléke előtt tisztelegve rendezik meg tizedik alkalommal az Énekmondó emlékezete elnevezésű zenés, kulturális családi programot Bakonybélben szombaton - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Életmód

Karbantartási munkálatok miatt kisebb kiesés lehet egyes TV- és rádióadásokban

Az Antenna Hungária rendszeres karbantartási kötelezettsége keretében augusztus 13-án és 14-én a Széchenyi-hegyi tornyán végez karbantartást.

2024. Augusztus 13. 07:51, kedd | Életmód

Jelentősen felgyorsult a klímaváltozás a magyar erdőkben is

A klímaváltozás százszor gyorsabban megy végbe a magyar erdőkben, mint harminc évvel ezelőtt, ezért az erdészetekre komoly feladat hárul jelenleg és a jövőben is