Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2023. Október 13. 16:26, péntek | Belföld
Forrás: BUDAPEST BALETT

Több mint 110 nevezés érkezett eddig a Budapest Ballet Grand Prix-re.

Több mint 110 nevezés érkezett eddig a Budapest Ballet Grand Prix-re.

Több mint 110 nevezés érkezett eddig a novemberi Budapest Ballet Grand Prix nemzetközi klasszikus balettversenyre. A zsűri elnöke Kang Szu Dzsin lesz.

A Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) az idén első alkalommal rendezi meg a nemzetközi balettversenyt november 21. és 24 között, a Nemzeti Táncszínházzal és a Müpával együttműködve - olvasható a szervezők MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.


A megmérettetésre 22 országból több mint százan adták be nevezésüket, köztük brazil, kanadai, ausztrál, ukrán és orosz versenyzők. Az előzetes regisztrációt október 20-ig várják a szervezők.
A zsűri elnöke a dél-koreai Kang Szu Dzsin (Sue Jin Kang), a Stuttgarti Balett egykori szólótáncosa és a Koreai Nemzeti Balett művészeti vezetője mellett a zsűri tagjai is nemzetközileg elismert művészek, köztük van Thomas Edur, Ernst Meisner, David Makhateli, Daria Klimentová, Anna Cigankova és Solymosi Tamás.
A szervezők célja az volt, hogy a csaknem 75 éves múltra visszatekintő intézmény, a Magyar Táncművészeti Egyetem szervezésében megvalósuló esemény igazi találkozási pont legyen Európa és a világ táncművészetében - áll a közleményben.

Az eseménynek a Magyar Táncművészeti Egyetem mellett a Nemzeti Táncszínház és a Müpa ad otthont.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Meghosszabbítja, de harmadfokról másodfokra módosítja a hőségriasztást az ország egész területén az országos tisztifőorvos péntektől vasárnap éjfélig

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Belföld

Bemutatták a Ganz elektromos midibuszát

Bemutatták szerdán Budapesten a cseh-magyar koprodukcióban készült GANZ-SOR EBN8 nevű elektromos midibusz prototípusát - közölte a magyar gyártó az MTI-vel.

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.