Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Január 02. 07:39, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Több kutya kóborolt el a petárdázások miatt idén, mint tavaly

Több kutya kóborolt el a petárdázások miatt idén, mint tavaly

Tavalyhoz képest már az első nap jóval több a szilveszteri petárdázások miatt elkóborolt állatról érkezett bejelentés a fővárosban - számolt be Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Elmondta: hatodik éve végzik a Fővárosi Önkormányzati Rendészettel és a Rex Kutyaotthon Alapítvánnyal közösen a petárdakommandó akciójukat. Pataki Gábor azt mondta: már mostanáig 51 elkóborolt kutyáról érkezett bejelentés. Márpedig - az elmúlt évek tapasztalatai alapján - a következő napokban további bejelentések is várhatók.

Eddig tizenhét kutyát sikerült hazajuttatni, köszönhetően a csipeknek. Elmondta, az idén azt tapasztalták, hogy sok csipben nem volt jó például a telefonszám vagy a cím. Ezért felhívta a figyelmet, fontos, hogy az adatváltozásokat rögzítsék az adatbázisban.

A szakember kiemelte: a petárda és a rakéta az állatoknak egy háborúval egyenértékű. Ilyenkor olyan sokkos állapotba kerülhetnek, hogy csak mennek, és egy nap alatt több kerületet is átkóborolnak - fejtette ki, példaként említve, hogy előző nap is a XII. kerületben találtak meg egy XVI. kerületi kutyát. Pataki Gábor felhívta a figyelmet továbbá: rendelet írja elő, hogy a gazdáknak ilyenkor kötelessége elzárniuk kutyájukat. Így ha mégis elkóborolt az állat, vélhetően szabálysértést követett el a gazdája.

A bejelentéseket megtenni, illetve érdeklődni a fővárosi önkormányzati rendészet telefonszámán lehet. A megtalált kutyákat a főváros ebrendészeti telepére vagy a Rex Alapítványhoz viszik - tette hozzá az Állatmentő Liga vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.