Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 09. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Több gép landol nyáron a csabai reptéren

Több gép landol nyáron a csabai reptéren

A nyári szezon miatt egyre többen érkeznek légi úton is Békés megyébe.

 

Éves szinten hatszáz fel- és leszállást bonyolít le a Békéscsaba és Gyula közötti Békés Airport. Fodor József ügyvezető a Békés Megyei Hírlapnak azt mondta, a Békéscsaba és Gyula között elhelyezkedő, határnyitásra is alkalmas Békés Airport leginkább német gépeket fogad, de volt már szlovén, osztrák és horvát leszálló is.

A legnagyobb vonzerővel a fürdővárosok rendelkeznek. A legtöbbször hatszemélyes kisrepülőket fogad a repülőtér, maximum pedig harmincfős charterek landolhatnak. Éves szinten hatszáz fel- és leszállást bonyolít le a megyei Békés Airport. Fodor József ügyvezető a napi teendőkkel kapcsolatban elmondta: egy hónapon belül megtörténik az útburkolati jelek, a számok és a vonalak ismételt felfestése az 1200 méter hosszú és 30 méter széles pályán.

A szarvasi fel- és leszállóhely tulajdonosa, Takács Miklós közben azt mondta, hogy ők is kérték a reptérré minősítést, éves szinten 30 üzemnapra. A papírokat tavaly kellett beadni a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz. Az elmúlt hónap végéig lehetett volna a korábbi engedéllyel működni, azonban a hatóság malmai lassan őrölnek — szinte egyszerre érkezett be országos szinten a több mint ötven kérelem, sőt, a téli hónapokban nem lehetett elvégezni a szükséges vizsgálatokat, amibe öt hivatalt is bevontak —, ezért a minősítéssel kapcsolatos döntéseket sem hozták meg.

Módosították inkább a határidőt, a kérelmeket 2012. június 30-ig kell elbírálni, tehát a korábbi működés is addig folytatható. A repterek közül a legalacsonyabb minősítést kérték —mondta Takács Miklós. A tulajdonos ezt azzal indokolta, hogy a 600 méter hosszú és 80 méter széles füves le- és felszállópálya nem fogad túl sok gépet, a szarvasi térség még nem jelent akkora vonzerőt turisztikailag, hogy megérné magasabb osztályba soroltatni-írta a lap.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára