Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Március 10. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Több diák a magyar tannyelvű iskolában Füleken

Több diák a magyar tannyelvű iskolában Füleken

Jelentősen növekedett idén a magyar tannyelvű iskolába íratott gyerekek száma Füleken.

A nógrádi városban így öt első osztályt indíthatnak a következő tanévben – írja az Új Szó. A városban idén összesen 88 gyereket írattak magyar tanítási nyelvű iskolába. A tanintézmények egy-egy kisegítő osztállyal is számolnak. Az Ifjúság Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolába idén 57 gyereket írattak be, közülük nyolcan vidékről jönnek. Itt három évig csak két osztályra való gyerek gyűlt össze, most három első osztályt nyithatnak szeptemberben. A Mocsáry Lajos Alapiskolába 27 gyereket írattak be, itt két első és egy nulladik osztállyal számolnak. Az ezredfordulóig átlagosan 300 diákja volt ennek az iskolának, 2008-ban már csak 220 gyerek járt ide. Mára azonban a létszámcsökkenés megállt, jelenleg mintegy 280-an látogatják a tanintézményt.

Forrás: radiofocus.hu

Ízkollázs - receptek képekkel
Palóc blog - ismert meg Palócországot

Címkék: fülek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.