Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Április 27. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Átlépték a megyehatárt

Átlépték a megyehatárt

Mikrohitel irodát nyitott Budapesten, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA) VIII. kerület József körút 29. szám alatti irodaházában a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (NMRVA).

Az irodát Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármestere, és Braun Márton, az MVA ügyvezető igazgatója, az NMRVA kuratóriumi elnöke nyitotta meg.
Mint azt Varga Bélától, az NMRVA ügyvezető igazgatójától megtudtuk, ez az első fővárosi mikrohitel iroda. A helyi vállalkozásfejlesztési központok is kihelyezhetnek mikrohitelt, a budapesti irodát pedig azért a nógrádi alapítvány nyitotta, mert az MVA – alapkezelőként – nem jogosult képviseletet nyitni, de helyet biztosít az új mikrohotel irodának, ahová az ország minden megyéjéből fordulhatnak az érdeklődők.
Miközben a közép-magyarországi régióba utalható pénzügyi források már kimerültek, a mikrohitel révén a budapesti vállalkozók is ugyanolyan feltételekkel juthatnak kölcsönhöz, mint mondjuk a nógrádiak. A konstrukciónak számos előnye van, kezdve a nagyon kedvezményes, rögzített havi kamattal, egészen addig, hogy abszolút kezdő vállalkozások is igénybe vehetik, akár forgóeszközök vásárlására is. Az irodában alapvető szolgáltatásként vállalkozásoknak nyújtanak információt annak érdekében, hogy azok megismerjék a mikrohitel kondícióit, illetve igénylésének feltételeit. Itt a hiteligénylés dokumentumai is elérhetőek, a hitelkérelem pedig közvetlenül benyújtható.
A nógrádi cégek a salgótarjáni Mártírok út 1. szám alatt, Csörge Gábor mikrohitel menedzsernél érdeklődhetnek a mikrohitel felől, ami 3-8 év futamidejű kedvezményes hitel kezdő és működő kisvállalkozások számára; a kölcsön felső összeghatára jelenleg 7 millió forint, amelyet fix, 4,9 százalékos kamat mellett vehetnek fel a mikrovállalkozások, beruházási és forgóeszköz célra.
További részletekért érdemes felkeresni az NMRVA honlapját.

Felvételünkön balról jobbra: Braun Márton, Kocsis Máté és Varga Béla a megnyitón

Címkék: mikrohitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.