Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Július 05. 12:18, szerda | Belföld
Forrás: police.hu

Tizenhat fiút és egy lányt bántalmaztak szexuálisan a bicskei gyermekotthonban

Tizenhat fiút és egy lányt bántalmaztak szexuálisan a bicskei gyermekotthonban

Vádemelési javaslattal zárta le a bicskei gyermekotthon volt igazgatója és az egyik volt nevelője ellen indult büntetőeljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság 10 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntett, 2 rendbeli szexuális erőszak bűntett és 3 rendbeli szexuális visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást V. János 56 éves bicskei lakos ellen. Továbbá 4 rendbeli szexuális visszaélés bűntett és 5 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást K. Béla 33 éves csákvári lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a bicskei gyermekotthon volt igazgatója és nevelője 17 sértett ellen követett el szexuális bántalmazást. Az ügy vizsgálatára az Országos Rendőr-főkapitányság a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki. A nyomozók tavaly október 12-én házkutatást és helyszíni szemlét tartottak az otthonban. A rendőrök gáz-riasztó pisztolyt és több számítógépet is lefoglaltak az igazgató irodájából.

A nyomozók több mint 120 tanút hallgattak ki, akik közül 17 sértett lett, közülük 1 lány. A rendőrök az ügyben pszichológus, elme és informatikus szakértőket is kirendeltek. A szakértők főként homoszexuális tartalmú pornográf felvételeket találtak a lefoglalt számítógépeken. A nyomozás során több sértett elmondta, hogy az intézet egyik volt nevelője K. Béla is szexuálisan közeledett feléjük.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon a nyomozást a napokban befejezték és az ügyben keletkezett 3200 oldalnyi nyomozati iratot vádemelési javaslattal a Fejér Megyei Főügyészségre megküldik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt