Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Augusztus 06. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Tizenegy körzetben van orvoshiány Nógrádban

Tizenegy körzetben van orvoshiány Nógrádban

Tizenegy körzetben van orvoshiány Nógrád megyében, olvasható a legfrissebb egészségügyi összegzésében. A lakosság számához viszonyítva ez az országos átlaghoz hasonló. Az orvoshiány Kelet-Nógrádot jellemzi. Tartósan, tehát több mint fél éve kilenc körzet betöltetlen. Az egy háziorvosra jutó betegforgalom azonban a felnőtt- és a gyermekorvosoknál is meghaladja az országos átlagot megyénkben. Nógrádban 137 közfinanszírozott háziorvosi szolgálat van, ebből 56 felnőtt, 25 házi gyermekorvosi szolgálat, a fennmaradó 56 pedig vegyes körzet. A betöltetlen tizenegy szolgálat között kettő felnőtt háziorvosi, három gyermek háziorvosi, és hat vegyes körzet. A legtöbb betöltetlen körzet a Salgótarjáni járásban van összesen kilenc. Ebből három gyermek háziorvosi. A Bátonyterenyei és a Pásztói járásokban egy-egy vegyes körzet betöltetlen.

Forrás: radiofocus

Címkék: orvos, orvoshiány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 07. 04:26, kedd | Helyi

A magyar olimpiai csapat párizsi formaruhái

Élsportolók és hírességek mutatták be a magyar olimpiai csapat párizsi formaruháit. A Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a magyar olimpiai és paralimpiai csapat formaruháit.

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.