Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Október 03. 12:25, péntek | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Rácz András

Tíz filmes könyvtár

Tíz filmes könyvtár

Találkozzunk a könyvtárban! – javasolja jelmondatával az október 13-án kezdődő Országos Könyvtári Napok. Persze a hatalmas könyvespolcok között rengeteg érdekesség történhet. Igaz, nem mindig és nem mindenkivel.

Ám például Indiana Jones, Harry Potter, vagy Henry Higgins professzor olyan alakjai a filmtörténetnek, akik nem képzelhető el könyvtár nélkül, akikkel – hogy, hogy nem – éppen a könyvtárban történik valami rendkívüli.
Hogy velünk mi történhet, ha ellátogatunk a legközelebbi bibliotékába, azt persze előre nem tudhatjuk, de – a nagy filmek tanúsága szerint – tulajdonképpen bármi megtörténhet…

My Fair Lady, Szépség és a Szörnyeteg, Buffy, a vámpírok réme, Ki vagy, doki?, Szellemirtók, A múmia, Harry Potter, A klónok háborúja, A rózsa neve, Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag... Filmes könyvtárak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.