Városlista
2024. augusztus 16, péntek - Ábrahám

Hírek

2013. Június 07. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Titkos marad az őszödi jelentés

Titkos marad az őszödi jelentés

Nem hozzák nyilvánosságra az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményeit vizsgáló nemzetbiztonsági jelentést, írja a Népszabadság a Belügyminisztériumra hivatkozva. Legutóbb Gyurcsány Ferenc kérte a kormányváltás előtt készült vizsgálati anyag nyilvánosságra hozatalát, de a BM válasza szerint az anyagot minősített adattá, azaz titkosnak nyilvánították, és ezek nem ismerhető meg.

Gyurcsány Ferenc - szintén a Népszabadságnak - nemrég azt mondta, semmi kockázatot nem lát abban, hogy az elkészült jelentésnek bármely részletét nyilvánosságra hozzák. „Ha ahhoz fűződik érdek, nyugodtan nyilvánosságra lehet hozni mindent. Annyit azonban megjegyeznék, hogy a Fidesz sem örülne, ha minden hozzáférhetővé válna abból, amit a titkosszolgálat az őszödi ügyben feltárt. A történet nem ott kezdődik és fejeződik be, hogy valakik ezt a hanganyagot átadják valakinek. Ez a felvétel egy hosszú láncon ment keresztül, és ebben a láncban van olyan fontos elem, amely érdemben érinti a Fidesz eddig hangoztatott pozícióját” – mondta a volt kormányfő.

Nemrég a Heti Válasznak a Szabó Bálint DK-s -aktivista - egykori fideszes, majd mszp-s képviselő - adott elő egy történetet arról, hogy szerinte kik és hogyan szivárogtatták ki az őszödi beszédet. Azt mondta, jelen volt, amikor a szocialista párt akkori vezetői közül hárman - Imre, Katalin és Ferenc - a Bolíviában azóta agyonlőtt Eduardo Rózsa-Flores Eötvös utcai, a Terézvárosi önkormányzat épületével szemben lévő lakásában meghallgatták az őszödi beszédről készült felvételt, emlékeztet az Index.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 15. 17:17, csütörtök | Belföld

Szent István Nap: a Road Movie Live-on mindenki megtalálhatja a kedvencét

A Road Movie Live évről évre a Szent István Nap egyik legnépszerűbb programhelyszíne, amely az idén augusztus 19-én és 20-án is különleges zenei élményt kínál azoknak, akik kilátogatnak a Műegyetem rakparti koncertekre.

2024. Augusztus 15. 09:49, csütörtök | Belföld

Az idén is nagyot szól majd a tűzijáték Magyarország születésnapján (videó)

Monumentális látványban lehet részük mindazoknak, akik a budapesti tűzijátékkal koronázzák meg a Szent István-napot.

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.