Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Április 07. 07:43, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Titanic Filmfesztivál - Ma kezdődik a seregszemle

Titanic Filmfesztivál - Ma kezdődik a seregszemle

Negyvenkét külföldi és magyar film szerepel a ma kezdődő 23. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon, amelynek versenyprogramjában az idén kilenc filmet,

köztük kanadai és kínai alkotást láthatnak az érdeklődők április 16-ig Budapesten.

A világ minden tájáról érkező, különböző műfajú és témájú filmeket tíz napon át játsszák az Urániában, a Toldi, Puskin és Sugár moziban, valamint az A38 hajón.

Az alkotásokat a versenyprogramon kívül a Fesztiválkedvencek, az Amerikai függetlenek, az Ázsiai szelek, A sötét oldal és a Filmdokk szekciókban mutatják be, de lesznek rövidfilmek is.

A fesztivál Martin Butler és Bentley Dean munkájával, a Tanna című filmmel veszi kezdetét az Urániában, az ausztrál alkotás egy ősi csendes-óceáni törzs világát mutatja be.

A világ filmterméséből a Házi gondozás című cseh, a Mindennapi életünk című boszniai, az Apa és lánya című ausztrál, a Démonok című kanadai, a Verem az erdőben című belga-brit, a Sárvirág című lett, az Ami a sötétben rejlik című kínai, az Evolúció című francia és az Aloys című svájci produkció verseng a fesztivál fődíjáért.

A díjakat április 15-én az Uránia moziban adják át, az utolsó napon, 16-án ismétlő vetítéseket tartanak.

Az idei zsűri tagja Balsai Móni színésznő és Reisz Gábor filmrendező, a testület elnöke Hrönn Marinósdóttir, a Reykjavíki Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója lesz.

A Titanic idén is vendégül látja a fesztivál válogatásában bemutatott filmek alkotóit köztük Nicole Horányit, a Motley törvénye című film rendezőjét, Renars Vimbát, a Sárvirág című film alkotóját, Ines Tanovicot, a Mindennapi életünk producerét, Alena Mihulovát, a Házi gondozás című film rendezőjét, valamint Yichun Wangot az Ami a sötétben rejlik című film alkotóját.

Kiemelt vetítésén láthatják a nézők Fliegauf Bence Liliom ösvény című filmjét. A Titanic hivatalos reklámspotja Bucsi Réka LOVE című animációs rövidfilmjének egy részlete.

A teljes program a www.titanicfilmfest.hu honlapon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.