Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Október 09. 07:03, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Tisztújító küldöttgyűlés a megyei kereskedelmi és iparkamarában

Tisztújító küldöttgyűlés a megyei kereskedelmi és iparkamarában

Hétfőn a szervezet salgótarjáni székházában tartotta tisztújító küldöttgyűlését a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (NKIK).

A tanácskozáson elsőként dr. Tordai Péter, az NKIK elnöke tájékoztatta a küldötteket a kamara elmúlt négy évi tevékenységéről. Mint mondta, a szervezet eredményes és sikeres esztendőket tudhat maga mögött. Egyebek mellett elhangzott: a kamara gazdasági életben betöltött, egyre erősödő koordinációs és képviseleti tevékenysége, a szakképzésben betöltött szerepe egyértelműen csapatmunka, amelyben közös a cél, de közös a siker is. Fontos eredmény, hogy sikerült teljesíteni a vállalkozások regisztrációjával kapcsolatos feladatokat, nemzetközi kapcsolataik segítségével új piacok nyíltak meg a megyei vállalkozások előtt és továbbra is jelentős a 2010-ben megújult, és az óta is folyamatosan bővülő Széchenyi Kártyával kapcsolatos kamarai ügyintézés.

Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a kamarák gazdaságban betöltött szerepéről és a magyar gazdaság helyzetéről tartott előadásában kiemelte: a magyar gazdaság talpra állítása a strukturális átalakítások elindításával elkezdődött, ami a gazdaság szereplőinek érdeke, mert enélkül tartósan nem tartható fenn a növekedés. A vállalkozók felvállalták az átalakítással járó gondokat a közös teherviselés jegyében.

- A szakképzési rendszerben a magyar gazdaság szereplői nagyobb hangsúlyt kapnak, többi között szeptemberből a duális szakképzés nagyobb teret nyert, és szeptembertől a vállalkozások nagyobb arányban vesznek részt a gyakorlati képzésben – hangsúlyozta az elnök.

Az európai uniós fejlesztési források felhasználásával kapcsolatban dr. Parragh László kifogásolta, hogy hibás volt a korábbi évek célmeghatározása, magas költséggel és rosszul működik az intézmény, a támogatás intenzitása alatta marad az uniós lehetőségeknek. Szerinte a 2014-2020. évekre szóló uniós fejlesztés források igénybevételére vonatkozó stratégiát, az intézményrendszert úgy kell kialakítani, hogy az Magyarországot nyertessé tegye.

Az előadásokat követően került sor az NKIK tisztújítására. A küldöttgyűlés egyhangú szavazással újra dr. Tordai Pétert választotta elnökének, akit az MKIK elnökségébe is delegáltak a küldöttek. Az általános alelnök Varga Béla lett.

A küldöttgyűlés a továbbiakban megválasztotta a tagozati alelnököket, a további elnökségi tagokat, a felügyelő- és etikai bizottság tagjait, valamint az országos küldöttgyűlésen a megyét képviselő öt küldöttet is.

Címkék: iparkamara

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.

2024. Május 19. 09:29, vasárnap | Helyi

Nyitott szertárkapuk!

Május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 19. 09:10, vasárnap | Helyi

Gépjárműtüzek, közlekedési balesetek és viharkárok!

Kigyulladt egy személyautó,Bontási munkálatok közben kigyulladt egy forgalomból kivont személyautó,Ráfutásos balesetet szenvedett két személyautó,Álló gépjárműnek ütközött egy személyautó...

2024. Május 19. 08:58, vasárnap | Helyi

Csíksomlyói búcsú - Csíksomlyói szónok: csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni.

Csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni ebben a háború sújtotta világban, amikor fizikai, szellemi, lelki háború tör ránk, ezért van szükség a hitben és szeretetben való megújulásra.