Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Január 28. 11:37, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu

Tilos lesz ételt fotózni

Tilos lesz ételt fotózni

Az éttermek tulajdonosainak elege van a vakukból és a kameraállványokból.

A New York Times online kiadása nemrég egy eddig vélhetően kevesek által ismert tényállásra hívta fel a figyelmet, a cikk szerzőjének állítása szerint ugyanis a metropolis egyre több éttermében gondolkodnak az ételüket fotózó vendégek kiebrudalásáról vagy legalábbis a vakuhasználat betiltásáról.

Az étel fotózása egy hazánkban is terjedő trend, amely önmagában tulajdonképpen nem jelent problémát, a cikk szerint az éttermek tulajdonosainak is inkább csak a fotózkodók neveletlen fajtájából van elegük, akik folyamatos vakuvillogtatása zavarja a többi vendég étkezését. A cikk szerint még olyanok is vannak, akik háromlábú kameraállványt visznek magukkal a minél tökéletesebb képek készítése érdekében, míg mások felállnak székükre, hogy megfelelő távolságból tudják megörökíteni tányérjuk tartalmát. A „foodstagramozás” betiltása ellen érvelők szerint a kényelmetlenségek ellenére az éttermek komoly ingyenreklámot kapnak a hóbortnak köszönhetően, ráadásul az utóbbi években pont ők próbálták rászedni a vendégeket az efféle közösségi hirdetésre (például kedvezményt kaptak a FourSquare-en bejelentkezők).

Címkék: étterem, fotózás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.