Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2022. Január 06. 14:50, csütörtök | PR
Forrás: (X)

Tetőtérbeépítésed van? Ne feledd a csúszásgátlót a lépcsőre!

Tetőtérbeépítésed van? Ne feledd a csúszásgátlót a lépcsőre!

Az állami támogatásokból sok tetőtérbeépítés történik mostanában. A tetőtérbe való feljutás néha problémás lehet, ezért fontos, hogy például kerüljön csúszásgátló a lépcsőre, amivel biztonságosabbá tehető a közlekedés

Attól függetlenül, hogy milyen lépcsőt sikerül a tetőtérbe való feljutáshoz beépíteni, érdemes gondoskodni a család biztonságáról. Az egyik ilyen ötlet lehet csúszásgátlót rakni a lépcsőre. Megmutatjuk, hogyan segít.

Egyszerű biztonsági eszköz a csúszásgátló a lépcsőn

Ahogy nőnek a srácok, szeretnének saját kis birodalmat. Praktikus megoldás hát, ha a gyerekszoba kerül az utólag kialakított tetőtérbeépítés során az emeletre. A gyerekek azonban szertelenek, szaladgálnak és a biztonság a legutolsó dolog, amire figyelnek. Akár fa, akár kő a lépcsőfokok anyaga, igen csúszósak lehetnek, aminek a szaladgálás közben szomorú vége lehet. Éppen ezért kell a szülőknek gondoskodni róla, hogy legyen csúszásgátló a lépcsőn.

Ha a család idősebb tagjai is jönnek segíteni, akkor számukra is nagy segítség lehet a csúszásgátló a lépcsőn. Olyan csúszásgátlók is kaphatók, amik fényvisszaverő réteggel vannak ellátva, így segítik a közlekedést olyan lépcsőkön is, ahol nincs megfelelő világítás.

Hogy néz ki a csúszásgátló?

A lépcsőre helyezhető csúszásgátló alapvetően egy öntapadó szalag, aminek a felülete érdes, így biztonságos fogást nyújt a lábak számára legyenek akár cipőben, zokniban vagy mezítláb. A csúszásgátlót a lépcsőre lehet ragasztani a biztonsági réteg lehúzása után, és kézzel is könnyedén téphető, de érdemes inkább vágni a szalag végét. A felragasztás előtt alaposan tisztítsuk meg a lépcsőfokok felületét, hogy jobb tapadást biztosítsunk, de az öntapadó réteg gyorsan köt, így felhelyezés után azonnal használható a lépcső.


Ne félj használni a csúszásgátlót a lépcsőn!

A csúszásgátló szalag rendkívül tartós, nyugodtan takaríthatod a lépcsőt tisztítószerekkel és fel is moshatod, nem fog lejönni a szalag. A jó minőségű csúszásgátló szalag olyan tartós, hogy akár kültérre is használható.

Ellenáll az UV sugárzásnak és az időjárás viszontagságainak is a szalag, és nagy tapadóereje miatt akár fa, akár kő felületre is alkalmazható, így lényegében bármilyen lépcsőt biztonságosabbá tehetünk vele.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 13:12, csütörtök | PR

Zajlik a közigazgatás, védelem ágazat munkaerőpiaci elemzése!

2022. Január 19. 11:31, szerda | PR

A tét nélküli fogadás is fogadás?

Sokan komoly tízezreket tesznek fel egy-egy mérkőzésre. Míg mások jóformán aprópénzzel vagy tét nélkül játszanak.

2022. Január 18. 18:01, kedd | PR

MEGHÍVÓ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a Hanza Parlamenttel közösen, a KÖVET Egyesület közreműködésével meghívja Önt a KKV-k környezettudatosságának fokozása ingyenes online képzés sorozatra.

2021. December 16. 17:38, csütörtök | PR

Hogyan mérjük meg egy karkötő méretét?

Talán a karkötő lehet a legsokoldalúbb ékszer az összes közül.