Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Január 06. 14:50, csütörtök | PR
Forrás: (X)

Tetőtérbeépítésed van? Ne feledd a csúszásgátlót a lépcsőre!

Tetőtérbeépítésed van? Ne feledd a csúszásgátlót a lépcsőre!

Az állami támogatásokból sok tetőtérbeépítés történik mostanában. A tetőtérbe való feljutás néha problémás lehet, ezért fontos, hogy például kerüljön csúszásgátló a lépcsőre, amivel biztonságosabbá tehető a közlekedés

Attól függetlenül, hogy milyen lépcsőt sikerül a tetőtérbe való feljutáshoz beépíteni, érdemes gondoskodni a család biztonságáról. Az egyik ilyen ötlet lehet csúszásgátlót rakni a lépcsőre. Megmutatjuk, hogyan segít.

Egyszerű biztonsági eszköz a csúszásgátló a lépcsőn

Ahogy nőnek a srácok, szeretnének saját kis birodalmat. Praktikus megoldás hát, ha a gyerekszoba kerül az utólag kialakított tetőtérbeépítés során az emeletre. A gyerekek azonban szertelenek, szaladgálnak és a biztonság a legutolsó dolog, amire figyelnek. Akár fa, akár kő a lépcsőfokok anyaga, igen csúszósak lehetnek, aminek a szaladgálás közben szomorú vége lehet. Éppen ezért kell a szülőknek gondoskodni róla, hogy legyen csúszásgátló a lépcsőn.

Ha a család idősebb tagjai is jönnek segíteni, akkor számukra is nagy segítség lehet a csúszásgátló a lépcsőn. Olyan csúszásgátlók is kaphatók, amik fényvisszaverő réteggel vannak ellátva, így segítik a közlekedést olyan lépcsőkön is, ahol nincs megfelelő világítás.

Hogy néz ki a csúszásgátló?

A lépcsőre helyezhető csúszásgátló alapvetően egy öntapadó szalag, aminek a felülete érdes, így biztonságos fogást nyújt a lábak számára legyenek akár cipőben, zokniban vagy mezítláb. A csúszásgátlót a lépcsőre lehet ragasztani a biztonsági réteg lehúzása után, és kézzel is könnyedén téphető, de érdemes inkább vágni a szalag végét. A felragasztás előtt alaposan tisztítsuk meg a lépcsőfokok felületét, hogy jobb tapadást biztosítsunk, de az öntapadó réteg gyorsan köt, így felhelyezés után azonnal használható a lépcső.


Ne félj használni a csúszásgátlót a lépcsőn!

A csúszásgátló szalag rendkívül tartós, nyugodtan takaríthatod a lépcsőt tisztítószerekkel és fel is moshatod, nem fog lejönni a szalag. A jó minőségű csúszásgátló szalag olyan tartós, hogy akár kültérre is használható.

Ellenáll az UV sugárzásnak és az időjárás viszontagságainak is a szalag, és nagy tapadóereje miatt akár fa, akár kő felületre is alkalmazható, így lényegében bármilyen lépcsőt biztonságosabbá tehetünk vele.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat