Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2014. Február 23. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Tervszerűség jellemzi a katasztrófavédelmet

Tervszerűség jellemzi a katasztrófavédelmet

Ma már a céltudatos tervezés és végrehajtás jellemzi a katasztrófavédelmet - mondta Bérczi László, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője Salgótarjánban.

Ez azt jelenti - folytatta -, hogy prognózisokat készítenek, várható feladatokra készítik fel a kollégákat, az eszközöket, őrsöket pedig olyan helyekre telepítik, ahol az előző évek eseményei azt megkívánják
Bérczi László a Nógrád megyei igazgatóságon tartott évértékelő sajtótájékoztatón ismertette: a lefedettség javításáért, a beavatkozási idő csökkentéséért 2010 óta 33 új őrsöt hoztak létre az országban, és idén további 17 alakul meg.
Szólt arról is, hogy a 2010-es eszközparkban a gépjárműfecskendők átlagéletkora például 13,5 év volt, ezért elindították a hazai tűzoltógépjármű-gyártást, így évente 50 új gépjármű kerül a rendszerbe, ezekkel cserélik a 300-350-es parkot.
A főfelügyelő kitért arra is, hogy megemelték az ellenőrzések számát, tavaly 28 ezer ellenőrzést hajtottak végre a gazdaság minden területén, így 2012-höz képest 46 százalékkal csökkent a tűzesetek száma.
Bérczi László kiemelte: folyamatosan kiegyensúlyozott, jó színvonalú munkát végez a Nógrád megyei igazgatóság.
Berecz György, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője jelentős eredménynek nevezte, hogy a 2012. évi számokhoz képest több mint 40 százalékkal kevesebb volt a szabadtéri tűzeset Nógrádban, annak is köszönhetően, hogy az állampolgárok és az önkormányzatok is tudatosabbak, illetve a helyhatóságok több intézkedést is tettek azért, hogy javuljon a tűzvédelem.
Az igazgató közölte: Pásztón, Rétságon és Bercelen három hivatásos egység és három gépjármű kezdte meg a működését 2013-ban, ezzel jelentősen javult a megye biztonsága, és csökkent a reagálási idő.
Berecz György tájékoztatása szerint sikerült megőrizni az igazgatóság gazdasági stabilitását. Megfiatalodott a műszaki szakterület, öt új tűzoltógépjármű érkezett a megyébe, a géppark átlagéletkorát 20-ról 11,5 évre szorították le. A múlt évben negyven új tűzoltó került a Nógrád megyei igazgatóságra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 05:19, hétfő | Helyi

Jön a svájci bicska, amiből hiányzik a kés

A Victorinox érdekes lépésre szánta el magát, de azért nem kell félni, maradnak a hagyományosabb változatok is.

2024. Május 13. 04:45, hétfő | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Május 13. 04:37, hétfő | Helyi

A SpaceX új szkafandere a Marson megállja a helyét

Elon Musk cége bemutatta új Extravehicular Activity (EVA) szkafanderét, amely mérföldkövet jelent a kereskedelmi űrrepülésben. A SpaceX űrruhája számos fejlesztésével lehetővé teszi,

2024. Május 13. 04:30, hétfő | Helyi

Nők 40 nyugdíj változás: Nemcsak anyaként, hanem nagymamaként is szerezhető jogosultsági idő!

A „nők 40” korkedvezményes nyugdíj különböző élethelyzetekben kínálhat korai nyugdíjazási lehetőséget a nők számára Magyarországon. Az egyik ilyen helyzet az, amikor a nő nemcsak anyaként,