Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2023. Szeptember 09. 08:30, szombat | Külföld
Forrás: Kevin Westley/euronews

Terrortámadás érte New Yorkot - 2001 szeptember 11.

Terrortámadás érte New Yorkot - 2001 szeptember 11.

Két eltérített utasszállító repülőgép csapódik a World Trade Center ikertornyaiba. Videónkon a legborzasztóbb jelenet a 2. perc után kezdődik.

Egy másik gép az arlingtoni Pentagon épületébe csapódik. Hivatalos adatok szerint 2819-en halnak meg.

Félelmetes és szívszorító az a videó, amelyet készítője, Kevin Westley két évtizede vett fel, de csak most rakott ki a YouTube-ra. Ezen az ikertornyok egyike már éppen füstöl, majd egyenesben láthatjuk a második repülőgép becsapódását.

2001. szeptember 11-én az al-Káida terrorszervezet összehangolt öngyilkos merényletei rázták meg New Yorkot és az egész világot. 9/11 legmegrendítőbb eseményei azok voltak, amikor terroristák az USA fő jelképeinek számító Világkereskedelmi Központ (WTC) ikertornyaiba vezettek bele két amerikai utasszállító repülőgépet, közel 3000 ember halálát okozva.

A tragédiáról már rengeteg képsort láthattunk, de ez a mostani a kifejezetten drámaiak közé tartozik. Kevin Westley leírása szerint véletlenül maradt meg privátban számára, ám most közzétette, a körülötte lévők pedig egy vallási gyülekezet tagjai, akik a becsapódás után érthető pánikban törtek ki.

A közel 9 perces felvételt (amely egy hajóról készült, ezért a szokatlan szög) már több millióan tekintették meg. Hogy képes-e új, eddig nem ismert információkkal szolgálni a terrortámadásokkal kapcsolatban, azt a szakértők majd a tüzetes elemzés után eldöntik.

A legborzasztóbb jelenet a 2. perc után kezdődik, a szemtanúk ekkor figyeltek fel döbbenten a második gépre, amely végül nyílegyenesen vágódott bele a toronyba. A készítő Kevin Westley egyébként részt vett az iraki háborúban is, és csak az ott átélt borzalmakhoz tudta hasonlítani a szeptember 11-i élményét.

Meglepő ajánlattal állt elő a szeptember 11-i terrortámadások feltételezett kitervelője (euronews (magyarul))

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 08:10, kedd | Külföld

Robert Fico: ha Kijev tovább blokkolja az orosz kőolajexportot, Szlovákia leállítja a gázolajkivitelt Ukrajnába

Amennyiben a következő napokban nem újul meg az orosz kőolaj Ukrajnán át történő szállítása, a pozsonyi Slovnaft kőolajfinomító leállítja az Ukrajnába történő gázolajkivitelt

2024. Július 29. 08:00, hétfő | Külföld

Kamala Harris egy hét alatt 200 millió dolláros kampánytámogatáshoz jutott

Kamala Harris választási kampánya egy hét alatt 200 millió dollárnyi támogatáshoz jutott - közölte az alelnök és nem hivatalos demokrata elnökjelölt kampányigazgató-helyettese vasárnap.

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

2024. Július 24. 19:43, szerda | Külföld

Légikatasztrófa Nepálban

a lezuhant repülőgépen 18 utas halt meg. A Saurya Airlines belföldi járata felszállás közben lecsúszott a kifutópályáról és a földbe csapódott.