Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Január 13. 14:40, péntek | Belföld
Forrás: mti

Terrorizmusért Európaszerte keresett fiatal nőket fogtak el Röszkénél

Terrorizmusért Európaszerte keresett fiatal nőket fogtak el Röszkénél

Két Európa-szerte körözött külföldi nőt fogott el a rendőrség Röszkénél - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Huber Krisztián közölte, a röszkei autópálya-határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy Bécsből Szófiába tartó busz utasaként csütörtök éjjel egy 18 éves belga és egy 19 éves francia állampolgárságú nő.

A rendőrök megállapították, hogy mindkettőjük ellen terrorizmussal kapcsolatos tevékenység miatt adtak ki európai elfogatóparancsot. A két külföldi nőt őrizetbe vették - tudatta a főhadnagy.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna délutáni műsorában azt mondta, a nők Szófián keresztül Damaszkuszba, az Iszlám Államhoz akartak eljutni. Azért körözték őket, mert korábban "terrorizmussal összefüggő cselekményeket követtek el" - tette hozzá.

Az egyik nő hamis útlevelet adott át ellenőrzésre, azonban lebuktak. Az elfogás a röszkei autópálya-határátkelőhelyen szolgálatot teljesítőket dicséri - jelentette ki Bakondi György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.