Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Június 09. 07:08, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Terrorista gyanús személyek tucatjai dolgoztak amerikai repülőtereken

Terrorista gyanús személyek tucatjai dolgoztak amerikai repülőtereken

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóságnak (TSA) legalább 73, a légiközlekedésben dolgozó alkalmazottat kellett volna terrorizmussal kapcsolatba hozható tevékenysége miatt jelentenie vagy kizárnia a szolgálatból.

Ez derült ki a belbiztonsági minisztérium főellenőrének hétfőn ismertetett jelentéséből.
Az érintettek reptéri üzletek eladóiként vagy légitársaságok alkalmazottjaiként dolgoztak. A TSA a jelenlegi előírások értelmében nem férhet hozzá a terrorizmussal kapcsolatos információk minden kategóriájához. A hatóság a kereskedelmi repterekre bízta az alkalmazottaik személyzeti ügyeit, azok pedig a felvételkor gyakran hiányos személyi adatokkal dolgoztak.

A tárca ugyanakkor elismerte jelentésében, hogy a TSA az adatok újraellenőrzése révén háromszáz ilyen személyt szűrt ki a már meglévő megfigyelési listák alapján.

Jeh Johnson belbiztonsági miniszter nemrégiben elmozdíttatta a TSA ügyvezető igazgatóját, miután kiderült, hogy a hatóság ellenőrei hetven alkalomból hatvanhétszer nem vették észre, hogy fedett ügynökök az Egyesült Államok repülőterein fegyver- vagy robbanóanyag-utánzatot próbáltak meg felcsempészni utasszállító gépekre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.