Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2021. Augusztus 06. 10:11, péntek | Helyi
Forrás: police

Természetvédelmi területek megóvásáért

Természetvédelmi területek megóvásáért

Július hónapban is ellenőrzéseket tartottak a rendőrök Nógrád megye erdeiben a polgárőrökkel és a természetvédelmi őrökkel együttműködve.

Az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése, és a közrend védelme érdekében ismét fokozott ellenőrzést tartottak a Salgótarjáni Rendőrkapitányság, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság és a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságával és a polgárőrökkel együtt.

A 2021. július hónapban megtartott akció célja a rendőrkapitányságok illetékességi területein található erdőkbe, természetvédelmi területekre engedély nélkül behajtó quadosok és terepmotorosok kiszűrése volt.

Felhívjuk a figyelmet, hogy akik motorokkal, terepjáró autókkal engedély nélkül közlekednek az erdei utakon, a járművekkel megsértik a vonatkozó jogszabályokat. A Nógrád megyei rendőrök mindezeket szem előtt tartva a továbbiakban is nagy hangsúlyt fektetnek az erdészeti, természetvédelmi szabálysértések és jogsértések megelőzésére.

A megye erdős területein az elkövetkező időszakban a hatóságok részéről hasonló ellenőrzések várhatóak a szabálytalankodók kiszűrése érdekében.

Az erdők védelme, a jövő nemzedéke számára való megőrzése közös érdekünk és feladatunk. Tegyünk érte!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.