Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Január 31. 10:00, péntek | Helyi

TERIKE minden résztvevőnek bögrét ajándékozott

TERIKE minden résztvevőnek bögrét ajándékozott

Tavaly szervezett először II. Rákóczi Ferenc utolsó csatájának emlékére, a Tegyünk Együtt Romhány Ifjúságáért Közéleti Egyesület (röviden TERIKE) közös futást, pontosabban békés kocogásra invitálta a falu népét.

Új szín ez az ünneplésben – mondták akkor a rendezők – szokatlan, vidám, gondűző szórakozás. Ne álljon csupán a megszokott sémákból a megemlékezés, komoly koszorúzásból, „Csínom Palkó, csínom Jankó” éneklésből, legyen újszerű; olyan, ami kicsit-nagyot egyaránt vonz! Hagyományt szeretnénk ezzel teremteni – bizonygatták buzgón.
A tavalyi sikeren felbuzdulva, és hogy valóban hagyománnyá váljon, idén újra meghirdették a „Rákóczi nyomában kocogás Romhányban” elnevezésű rendezvényt a Turul emlékműtől a községi művelődési házig. Valóban tömegmegmozdulássá vált a kocogás, kisiskolásoktól kezdve meglett férfiakig, családanyákig futott apraja-nagyja!
A szervezők gondoskodtak arról, hogy kézzelfogható emléke is legyen ennek a téli futásnak, minden futó, kocogó, vagy a távot lassan végigbandukoló kapott egy bögrécskét „KOCOGÁS ROMHÁNYBAN, TERIKE, 2014” felirattal. Ezeket Kovács Gabriella fazekas, maga is régi „terikés”, készítette. Ebből a „szilkéből” akár forralt bort, vagy forró teát ihattak a résztvevők a művelődési ház teraszán. Hiszen a rendezők ezekkel az innivalókkal és lila hagymás zsíros kenyérrel várták a futásban megfáradtakat.

Forrás: Sztranyovszky Béla, Fotó: Szabó Viktor

Menetrendek
Ízkollázs
Palóc blog
Képeslapküldő
Traffipax

Címkék: Romhány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.